Rams’in Los Angeles’a taşınıp 22 yıllık hasrete son vermesi, takımın şehre geri dönüp dönmeyeceğinin bir muamma halini almasına istinaden “Ha geldi, ha gelecek.” diyerek uzun yıllardır Rams’i bekleyen Los Angeles halkını fazlasıyla mutlu etmişti.

Öyle ki; Rams, takımı St. Louis’e taşıdığından bu yana 22 yıldır profesyonel futbola aç olan şehir, Cumartesi gecesi Dallas Cowboys’a karşı 28-24’lük skorla kazanılan pre-season maçında, tarihi Los Angeles Memorial Coliseum’u dolduran 89.140 taraftar ile izleyici rekoru kırarak bu mutluluğunu bir kez daha göstermiş oldu.

Bu karşılaşma, Birleşik Devletler sınırları içerisinde oynanıp da en çok doluluğun yakalandığı pre-season maçı olarak tarihteki yerini aldı. NFL tarihinde en çok Amerikan futboluseverin takip ettiği ma. ise 1994 yılı pre-season’ında Dallas Cowboys ve Houston Oilers arasında, Meksika’nın Azteca Stadyumu’nda oynanmıştı. Karşılaşmayı tam 112.376 izleyici takip etmişti.

Bu maçın dışında ise 1947 yılında Chicago Bears’ın kolej ligi All-Star karmasına karşı oynadığı karşılaşmada da tribünlerde, o zamana göre inanılması güç bir rakam olan 105.840 futbolsever vardı. Ancak bu gösteri maçı, resmi bir NFL karşılaşması olmadığı için lig tarihinde en çok katılımın sağlandığı maçlar listesinde yer almıyor.

Bu önemli detayları sizlerle paylaştıktan sonra biraz da maçın içeriğine değinirsek, karşılaşmanın henüz başında Rams’in yeni sahasını ziyarete gelen Cowboys’un, ev sahibi ekibe “çam sakızı çoban armağanı” küçük bir hediye verdiğini söylememiz gerek.

Nitekim, çığırtkanların “Bayanlar baylar, futbol Los Angeles’a geri dönüyor!” ve benzeri tezahüratlarının arasında vurulan kickoff sonrası topu yakalayan Cowboys returner’ı Lucky Whitehead, Rams oyuncularından bir bir sıyrılarak sahadaki 90.000’e yakın taraftarın şaşkın bakışları arasında end zone’a kadar ulaştı ve bir nevi Rams’in yeni sahasının siftahını da yapmış oldu.

Bu şok return touchdown’un ardından dengeli geçen karşılaşmada Cowboys’un çaylak quarterback’i Dak Prescott, attığı iki touchdown pası ile Tony Romo’nun yokluğunu iyi değerlendirerek göz doldururken daha çok Cowboys’un yedeklerine (third-string oyunculara) karşı oynayan Rams’in yedek oyun kurucusu Sean Mannion da üç touchdown pası buldu.

2016 NFL Draftı’nın bir numarası Jared Goff ise, NFL kariyerinin henüz ikinci pasında intercept edilirken suskun geçirdiği karşılaşmayı yalnızca 38 yard pas atarak tamamladı.