Geride bıraktığımız Pazar günü oynanması planlanan Hall of Fame maçının, olumsuz saha koşulları sebebiyle iptal edilmesinin ardından 2016 NFL Pre-Season, gerçek anlamda bu gece oynanacak altı karşılaşma ile başlıyor.

Gecenin ilk maçları, TSİ ile 02.00’de Tampa Bay Buccaners-Philadelphia Eagles ve Washington Redskins-Atlanta Falcons arasında oynanacak. Eagles’ın Nisan ayında ikinci sıradan seçtiği quarterback Carson Wentz’in, Bucs karşısında ikinci yarının tamamını sahada geçirmesi bekleniyor. Maçın ilk yarısında ise Philadelphia ekibi, geçtiğimiz haftalarda açıkladığı resmi olmayan depth chart’ının ilk iki sırasında yer alan Sam Bradford ve Chase Daniel’ı kullanacak.

Bu karşılaşmalardan yalnızca yarım saat sonra ise sahne New Orleans Saints ve New England Patriots’un olacak. Ancak hemen Tom Brady-Drew Brees eşleşmesi olacak diye sevinmeyin. Çünkü en başta bu bir pre-season maçı. Burada yıldızları maksimum birkaç dakika izleyebilirsiniz.

İkinci olarak Brady, cezası sebebiyle normal sezonun ilk dört karşılaşmasını kenarda geçirecek ve dolayısıyla genç quarterback Jimmy Garoppolo’nun bu dört maçta ilk 11’de sahaya çıkacak. Bu yüzden Patriots, karşılaşmanın büyük bölümünde Garoppolo’ya şans verecek.

Gecenin son karşılaşmasında ise, TSİ ile 03.00’te, son şampiyon Denver Broncos, Chicago Bears’a konuk olacak. İlk 11 quarterback’inin kim olacağı adeta bir yılan hikayesine dönen Broncos, bu hafta yayımladığı resmi olmayan depth chart’ında Mark Sanchez’i birinci, Trevor Siemian’ı ikinci ve de bu yılki ilk tur seçimi Paxton Lynch’i üçüncü sıraya koymuştu. Maça da ilk 11’de başlayacak Sanchez’in, yerini ikinci çeyrekte Siemian’a bırakması, maçın ikinci yarısını da Lynch’in oynaması bekleniyor.

Tabi pre-season sadece Perşembe gecesi oynanacak maçlardan ibaret değil. Yarın ve hafta sonu boyunca da uzun süredir büyük özlemini çektiğimiz Amerikan futboluna doyacağız. Haftanın ilgi çeken diğer karşılaşmalarından ilki Cuma’yı Cumartesi’ye bağlayan gece 05.00’te Oakland Raiders ve Arizona Cardinals arasında oynanacak ve bu maç, off-season’da çok para harcayan ve draft’ı iyi kullanıp Karl Joseph ve Jihad Ward gibi genç yıldızları kadrosuna katan Raiders’ın yeni kadrosunu ilk kez sahada izlemek için önemli bir fırsat.

Haftanın bir diğer merakla beklenen karşılaşması ise Los Angeles Rams’in Dallas Cowboys’u evinde ağırlayacağı maç. Nitekim, Rams’in Los Angeles’a taşınması ile profesyonel futbol tam 22 yıl sonra “Hollywood şehri”ne dönmüştü. Cowboys maçı da bu dönüşün ardından, şehirde oynanacak ilk karşılaşma olması sebebiyle öne çıkıyor. Öte yandan bu maçta, Case Keenum’ın arkasından süre alması beklenen NFL 2016 Draftı’nın bir numarası Jared Goff’u da izleme fırsatı bulacağız.

Pre-season’ın birinci haftasında oynanacak diğer karşılaşmalar ve saatleri ise şöyle:

Perşembe Gecesi

Panthers@Ravens-TSİ ile 02.30

Jaguars@Jets-TSİ ile 02.30

Cuma gecesi

Dolphins@Giants-TSİ ile 02.00

Lions@Steelers-TSİ ile 02.00

Vikings@Bengals-TSİ ile 02.30

Browns@Packers-TSİ ile 03.00

Raiders@Cardinals-TSİ ile 05.00

Cumartesi gecesi

Seahawks@Chiefs-TSİ ile 23.30

Colts@Bills-TSİ ile 02.00

Chargers@Titans-TSİ ile 03.00

Cowboys@Rams-TSİ ile 03.00

Pazar gecesi

Texans@49ers-TSİ ile 02.00

Pre-season, hazırlık maçlarından oluşması ve takımların, normal sezon boyunca en çok mücadele ettikleri division rakipleri ile hiç karşı karşıya gelmiyor olmaları sebebiyle NFL’in üvey evladı muamelesi görüyor olabilir. Ancak genç oyuncuları izleme fırsatı sağlaması ve de en önemlisi altı aydır mumla aradığımız futbol heyecanını bizlere vaat etmesi sebebiyle bu dört haftalık organizasyon, bir Amerikan futbolsever için vazgeçilmezdir.