Pittbsurgh Steelers, ünlü çizgi roman kahramanı Red Kit’in azılı düşmanı Dalton Kardeşler’in giydiği kıyafete benzemesinden ötürü birçoklarına hapishane üniformasını andıran ancak aslında bombus arısı deseninden ilham alınarak tasarlanan efsane alternatif formasını 2017 sezonundan itibaren kullanmayacağını açıkladı.

NFL tarihinin en ikonik formalarının başında gelen “Bumble bee”, aslında Steelers tarafından 1934 yılında tanıtılmış ve takım, bu eşi benzeri olmayan formayı bir süre giydikten sonra emekliye ayırmıştı.

Ancak Pittsburgh ekibi, 80. yılını kutladığı 2012 sezonunda bu formayı yeniden tedavüle sokmaya karar vermiş ve her sezon birkaç karşılaşmada da kullanmıştı. O sezondan bu yana beş maçta “Bumble bee”yi giyen Steelers, bu beş karşılaşmadan üçünü de kazanmayı başarmıştı.

Steelers, bu “seveni” ve “nefret edeni” çok olan bu ilginç formasını son kez önümüzdeki sezonun beşinci haftasında oynayacağı New York Jets maçında giyecek ve takım, o haftadan sonra da yine bir “Steelers’ın bilmem kaçıncı yılı” diye tutturmazsa formayı bir daha kullanmamak üzere tekrardan emekliye ayıracak.

Eğer siz, bu formadan “nefret eden” sınıfın içerisindeyseniz bu sizin oldukça güzel bir haber olmalı. Artık rahat rahat fantasy draft’larınızda Antonio Brown, Ben Roethlisberger, Le’Veon Bell üçlüsünden birisini seçebilir ve gönül rahatlığıyla Steelers’ın maçlarını seyredebilirsiniz. Gerçi Bell’i seçerseniz, zaten Steelers’ı izlemenize gerek kalmaz çünkü adam her hafta ya cezalı ya da sakat.

Ancak bu formanın hayranıysanız da bir sıkıntı yok. Çünkü Steelers, “Bumblebee” yerine yine ilginç bir alternatif formayla karşımıza çıkacak. Takımın sahibi Art Rooney II’ın verdiği bilgiye göre Christmas haftasında (16. hafta) oynanacak olan Baltimore Ravens karşılaşmasında takım, baştan aşağı siyah bir forma giyecek. Formanın tasarımı hakkında ise henüz bir bilgi yok.