Son yüzyılın en dramatik hikayelerinden birisinin baş rolündeki isim Robert Griffin III, muazzam işler çıkardığı çaylak sezonuna geri dönebileceğinin işaretlerini veriyor. Hem de Cleveland Browns formasıyla. Nam-ı diğer RGIII, son olarak Browns’un Atlanta Falcons’a 24-13 mağlup olduğu pre-season karşılaşmasında sahada kısa süre kalmasına rağmen attığı iki touchdown pası ve sergilediği genel performansıyla göz doldurdu.

2012 yılının “En Değerli Hücum Çaylağı” Griffin III, tam 50 yard’lık ilk touchdown pasını birinci çeyreğin ortasında, bir zamanlar Oakland Raiders’ın ilk 11 oyun kurucusu olan ancak nasıl talihsiz bir kaderse, yıllar geçtikçe Browns’da wide receiver’lığa kadar düşen Terrelle Pryor’a attı. Öte yandan, bu pozisyon sırasında Pryor’ın Desmond Trufant gibi ligin en iyi cornerback’lerinden birisinin coverage’ında olduğunu hatırlatmakta fayda var. Öyle ki geçtiğimiz sezon quarterback’lerin en az pas attığı receiver’lar Trufant’ın coverage’ı altındaki receiver’lardı.

Bu oyundan yalnızca iki drive sonra RGIII, bu sefer de Falcons’ın 2016 draftı ilk tur seçimi Keanu Neal’ın savunduğu tight end Gary Barnidge’ı end zone’da topla buluşturmayı başardı. Böylece 26 yaşındaki oyun kurucu, maç boyunca yaptığı yalnızca sekiz pas denemesinde iki touchdown bularak 154.2 gibi kusursuza (158.3) yakın bir passer rating’i yakalamadı.

RGIII de bu muazzam performansından sonra beklentilerin altında ezildiği sezonların yükünü üzerinden atmış olacak ki maçın ardından muhabirin “En son ne zaman kendi oyunundan zevk aldın?” sorusuna “Çok uzun zaman önceydi ve ben yıllar sonra mutluluğu bu takımla, bu head koçla ve en önemlisi de bu şehirde buldum.” gibi fazlaca romantik bir cevap verdi.

Tabi bir oyuncunun mutluluğu Browns gibi bir takımda buluyor olması özel olarak incelenmesi gereken bir durum, çünkü “mutluluk” ve “Browns” aynı cümle içerisinde kullanılabilecek iki kelime değil. Ancak RGIII’nin yeni takımına uyum sağladığı çok açık. Önümüzdeki sezon da kendisini çaylak sezonundaki gibi harikalar yaratırken görürsek şaşırmayalım.