2016 NFL Draft’ında San Diego Chargers tarafından üçüncü sıra seçilen Joey Bosa şu sıralar takımıyla hayli büyük bir çıkmazın içerisinde!

Hatırlanacağı üzere draft öncesi genç defensive end için geleceğin J.J. Watt’ı yakıştırması yapılıyordu. Anlaşılan o ki bu yakıştırmalar çaylak oyuncunun da maaş beklentisini epey artırmış durumda.

Hazırlık maçlarının üçüncü haftasına girilirken Bosa hala takımı ile sözleşme imzalamış değil ve kendisi 2016 NFL Draftı sonrası takımıyla anlaşamayan tek oyuncu konumunda.

Görünen o ki artık Chargers’ın sabrı taştı. Takım, oyuncuya yaptığı son teklifi geçtiğimiz gün geri çekti ve kulüpten yapılan açıklamada ise genç oyuncunun normal sezon maçlarını kaçırma riski olduğu söylendi. Devamında yapılan açıklama ise söyle:

“Bosa’ya en iyi teklifimizi iletmemize rağmen menajerleri teklifi kabul etmedi. Yapılan teklifte Bosa’nın tüm 16 sezon maçında ve playoff’larda oynaması koşulu vardı. Fakat son olaylardan sonra Bosa’nın NFL’deki ilk sezonu için tüm maçlarda oynaması şu an için tehlikeye girmiş durumda. Bosa koçları ve takım arkadaşlarından çok ayrı kaldı. Kendisinin bu takıma sezon boyunca katacağı şeyler maalesef olumsuz yönde etkilendi.

Kaçırmış olduğu idmanlar ve pre-season maçları dolayısıyla Bosa’nın tüm sezon boyunca sağlıklı bir şekilde takıma katacağı şeyler şu an için soru işaretidir. Bu nedenle teklimizi yeniden değerlendirmeye alacağımızı bildirmek isteriz.”

Chargers tarafından yapılan açıklamaya göre Bosa’ya yapılan teklif aslında o kadar da kötü değil. Teklifi kabul ettiği takdirde alacağı imza parası son iki draft içerisindeki herhangi bir oyuncunun aldığından daha fazla olacaktı. İmza parası ile birlikte teklif edilen maaş da epey yüksek. Genç oyuncu teklifi kabul ettiği takdirde Eagles tarafından ikinci sırada seçilen quarterback Carson Wentz’ten sonraki en fazla maaşı alan isim olacaktı. Anlayacağınız Bosa dünyaları istemiş…

Dolayısıyla şuan iki taraf büyük bir çıkmaz içerisinde gibi gözüküyor. Konuyla ilgili konuşan oyun kurucu Philip Rivers, “Bosa’nın takıma katılacağına ve bize çok maç kazandıracağına inanıyorum.” derken head koç Mike McCoy ise takıma katılması halinde Bosa’yı kucaklacaklarını dile getirdi.

Öte yandan açıklamalarda bulunan Bosa’nın menajeri ise şu açıklamalarda bulundu:

“Chargers’ın bunları medya önünde konuşmasını ve manipüle etmesini çok talihsiz bir olay olarak görüyoruz. Bu tarz olayları medyaya taşımakla oyuncu ile olan ilişkilerini güçlendiremezler. Bizim bu noktada tüm müşterilerimize yaptığımız gibi Bosa için de en doğru kontratı almaktan başka bir çabamız olamaz.”

Bosa’nın eksikliğinde Chargers’ın  defensive end’de 2015 NFL Draftı’nda seçtiği Darius Philon’a güvenmesi gerekiyor. Bu gelişmelere geçtiğimiz günlerde NFL tarafından uyuşturucu bağımlılığı nedeniyle dört maç ceza verilen defensive lineman Damion Square’ide eklemeyi unutmayalım.

San Diego’nun elinde geçtiğimiz sene koşu karşısında 27. ve sack’lerde ise 24. olmuş bir defans var. Dolayısıyla defans hattını bu gelişmeler neticesiyle nasıl güçlendirecekler, ilerleyen haftalarda bekleyip göreceğiz…

Yaşananlarla alakalı ise Bosa ve Chargers’ın “olası ve sözde” mesajlaşmaları Internet ortamında NFL hayranları tarafından eğlencelere konu olmaya devam ediyor…

Chargers: Teklifimiz 100 milyon.

Bosa: Daha fazla istiyorum.

Chargers: O zaman 100 milyar.

Bosa: Daha fazla.

Chargers: 100 zilyar.

Bosa: Daha fazla.

Chargers: O gerçek sayı bile değil…

Bosa: Sizde gerçek NFL takımı değilsiniz.

Chargers: Denyo!!

Bosa: Anlayamadım??

Chargers: Kusura bakma Bay Ohio State ama tam bir denyosun.

Bosa: Bunu diyen siz misiniz?

Chargers: Lütfen şu kontratı imzalar mısın.

Bosa: Onu imzalayacağıma kendimi benzin döker yakarım.

Chargers: İmzalamıyor musun?

Bosa: Hayır.

Chargers: Tamam. Bizde ödeme yapmıyoruz o halde.

Bosa: Bende oynamıyorum.

Chargers: Cidden çok berbatsın.

Bosa: Hayır, siz daha berbatsınız.

Chargers: Offf

Bu olay nasıl sonuçlanacak çok merak ediyoruz. Anlaşılan o ki yakın zaman için çaylak oyuncuyu sahalarda göremeyeceğiz…