2012 draft’ının üçüncü sırasında Cleveland Browns tarafından seçilen ve NFL kariyerine büyük bir beklentiyle başlayan Trent Richardson, kendisine verilen belki de son şansı kullanamadı ve Baltimore Ravens, geçirdiği müthiş çaylak sezonunun ardından performansı her yıl düşen namı diğer T-Rich’i takımdan kesti.

Kısa NFL kariyerinde sırasıyla Browns, Indianapolis Colts, Oakland Raiders ve Ravens olmak üzere dört takım dolaşan Richardson, 2014 sezonu öncesi Raiders tarafından serbest bırakıldığından bu yana ligde hiçbir resmi maça çıkma fırsatı bulamamıştı.

Geride bıraktığımız Nisan ayında ise Ravens, son iki sezonu evindeki televizyondan izleyen bir zamanların genç yıldızına bir şans daha verdi ve Richardson’ı kadrosuna kattı. Aslında T-Rich de NFL’e dönmek konusunda oldukça istekliydi ve hatta Ravens’ın istediği forma kavuşabilmek için oldukça kısa bir zamanda tam 10 kilo vermişti ve biz de bu haberi sizlerle paylaşmıştık. Bu da yetmemiş ve genç oyuncu, “İsmimi ileride Hall of Fame’de göreceksiniz.” gibi fazlaca iddialı açıklamalarda da bulunmuştu.

Ancak T-Rich bu. Büyük beklentilerle gittiği Colts’ta sakatlıkların pençesinde geçirdiği içler acısı iki sezonun ardından ağzıyla kuş tutsa bile yaranamaz bundan böyle hiçbir NFL takımına. O yüzden Ravens’ta geçirdiği üç ay çok bile. Hele ki bu üç ay içerisinde hem dizinden hem de dizardı kirişinden sakatlanıp antrenman kaçırdığı düşünülünce, kadrodan bu kadar geç kesilmesi tam bir mucize.

Öte yandan şu da bir gerçek ki Ravens kadrosunda; Justin Forsett, Buck Allen, Terrance West ve Lorenzo Taliaferro gibi yetenekli oyuncuların arkasında forma savaşına başlayan Richardson’un işi zaten başından beri çok zordu.

Ravens, Richardson’dan boşalan yeri wide receiver Chuck Jacobs ile hemen doldurdu. Ancak, sürekli oradan oraya dolaştığı NFL kariyerinde umduğunu bir türlü bulamayan Richardson için yeni bir takımla anlaşmak o kadar kolay olmayacak.