Geçtiğimiz hafta Tennessee Titans maçını sakatlığı nedeniyle yarıda bırakan running back Ameer Abdullah, bugün takımı Detriot Lions tarafından IR (injured reserve) listesine alındı. Maçtan sonra doktor kontrolü için North Carolina’ya seyahat eden genç running back’in durumunun iyi olmadığı açıklandı. Kesin dönüş tarihi belli olmayan Abdullah için head koç Jim Caldwell, “Bekleyip göreceğiz.” ifadelerini kullandı.

2012 yılında çıkan yeni düzenleme ile NFL takımları, IR listesine koyduğu bir oyuncuyu sezon içerisinde tekrar aktif kadroya alma imkanına sahip. Geçtiğimiz yılların aksine bu sezon çıkan yeni bir kural ile de, IR listesine alınan Abdullah, altı hafta sonra antrenmanlara çıkabileceği gibi sekiz hafta sonra da takım tarafından aktif duruma getirilebilir. Bu da demek oluyor ki Abdullah, takıma en erken Jacksonville Jaguars ile oynanacak 11. hafta maçında dönebilir.

Abdullah’ın şu an IR listesine konulmasının sebebi ise Lions’ın, onun yerine başka bir oyuncuyu 53 kişilik aktif kadroya katacak olması. NFL, takımlar IR sistemini istismar edip zırt pırt oyuncu değiştirmek için kullanmasın diye bu özel listeye alınan oyuncuların takımlarına geri dönmelerinin önüne de büyük engeller koyuyor.

Tennessee Titans maçının ikinci çeyreğinde gerçekleştirdiği koşu oyunu sırasında sakatlanan Abdullah, o pozisyonda takımına 24 yard’lık bir katkıda bulunmuştu ve daha sonrasında takım görevlileri tarafından sedyeyle saha kenarına alınmıştı. Off-season’da geçirdiği omuz ameliyatından daha yeni yeni sıyrılan 23 yaşındaki oyuncu, sezona güzel de başlangıç yapmıştı. Abdullah’ın oynadığı iki maçta, 57’si yaptığı reception’lardan gelmek üzere toplamda 158 yard ve bir touchdown’ı bulunuyordu.

Abdullah’ın yokluğunda bütün iş çaylak oyuncu Dwayne Washington, asıl görevi fullback olan Zach Zenner ve veteran Theo Riddick’e kalmış oldu. Konu hakkında konuşan head koç Caldwell de Riddick’in yeni rotasyonda büyük rol oynayacağını söyledi. Sonrasında sözlerine devam eden head koç Caldwell, “Riddick, elimizdeki oyuncular arasında en tecrübelisi ve en üretken olanı. Tabii ki en büyük rol, onun olacak. Fakat diğer oyuncularımız da bu rotasyona dahil olacaklar. Bunların hepsi maçtan maça oynayacağımız oyun tarzına göre değişiklik gösterecek.” açıklamasını yaptı.

Sezon başlayalı iki hafta olmasına rağmen sakatlıklar aldı başını gidiyor. Ligdeki en beğendiğim oyunculardan olan ve başarılı olmasını istediğim evladım Abdullah’ın bu sakatlığı hem beni hem de fantasy takımımı derinden üzdü. Umarım en kısa sürede kendisini sahalarda görürüz.