2016 NFL Draft’ının ikinci sıra seçimi Carson Wentz, Philadelphia Eagles taraftarlarına güven aşılamaya devam ediyor. Sezonun ilk haftasında takımını, Cleveland Browns önünde galibiyete taşıyan genç oyun kurucu, Pazartesi gecesi Chicago Bears karşısında da sağlam bir performans sergileyerek 29-14’lük skorla Eagles’a sezonun ikinci galibiyetini tattırmayı başardı.

2012 yılında Andrew Luck ve Robert Griffin III’ün başını çektiği draft sınıfından bu yana, ilk hafta karşılaşmalarında harikalar yaratan çaylak oyun kurucular, nedense hep ikinci hafta sergiledikleri performanslarda bariz bir düşüş yaşamıştı. Aslında bu eğilim, etkisini bu hafta Carson Wentz’in üzerinde de gösterdi ve Wentz, özellikle istatistiksel anlamda Browns’a karşı sergilediği oyunun gerisinde kaldı.

İlk hafta attığı toplam 278 yard’lık pasın ikisinde Eagles receiver’larını end zone’da buluşturan 23 yaşındaki quarterback, bu hafta ise bir touchdown pası ve 190 yard’lık pas oyununda kaldı. Tabi bunda Bears’ın maç içerisine bir türlü girememesi ve dolayısıyla da genç quarterback’in üzerinde bir skor baskısı hissetmemesinin de etkisi vardı.

Bununla birlikte Wentz’in gerekli anlarda sahneye çıktığını hatırlatmakta fayda var. Nitekim Eagles, maç boyunca gerçekleştirdiği üç dördüncü hak denemesinde first down’a ulaşmayı başardı. Sonuç olarak Wentz, iyi bir game manager’lık yaptığı karşılaşmada takımına verdi ve NFL kariyerindeki ikinci maçtan da zaferle ayrıldı.

Öte yandan, North Dakota State çıkışlı quarterback’e özellikle skor yükü anlamında running back Ryan Mathews’un da büyük yardımı dokundu. Karşılaşmada yaptığı dokuz taşıma boyunca yalnızca 32 yard alabilen Mathews, bu istatistiğin yanına iki de koşu touchdown’u ekleyince hem Eagles taraftarlarını hem de kendisini yüksek turlardan draft eden Fantasy oyuncularını rahatlattı. Eagles’ın bir diğer veteran running back’i Darren Sproles ise karşılaşmayı 40 koşu yardı ile kapadı.

Eagles’a boyun eğen Bears’ta ise hücumda yaşanan sıkıntılar bu karşılaşmanın da sonucuna fazlasıyla etki etti. Her ne kadar bunda, takımın ilk 11 quarterback’i Jay Cutler’ın pas attığı elinden geçirdiği sakatlığın etkisi olsa da Cutler, bu sakatlığı sebebiyle oyunu terk edip yerini Brian Hoyer’a bırakmadan önce de Bears hücumunun akıcı bir oyunla rahat bir şekilde first down’lara ulaştığı görülmedi ki takımın tek touchdown’u da Eddie Royal’ın gerçekleştiği punt return esnasında geldi.

Cutler karşısında sert savunmasıyla dikkat çeken Eagles, tecrübeli oyun kurucuyu maç boyunca üç kez sack’lerken, iki kez fumble’a zorladı ve bir kez de intercept etti. Böylece, off-season döneminde Vinny Curry ve Fletcher Cox gibi savunma yıldızlarına akıl almaz paralar harcayan Eagles, bu pahalı yatırımının karşılığını yavaş yavaş almaya başladı.