Chicago Bears tarihinin efsane kicker’ı Robbie Gould geçtiğimiz hafta Cleveland Browns ile oynanılan pre-season kapanış maçında kaçırdığı iki PAT (point after touchdown) denemesinden sonra takım tarafından serbest bırakıldı. 34 yaşındaki veteran kicker, kulüp tarihindeki bir çok rekoru da elinde bulunduruyordu.

Bears kariyerinde, takıma kazandırdığı toplam 1207 sayı ve isabeti bulduğu 276 field goal’u bulunan Gould, aynı zamanda takımdaki en eski oyuncuydu. Bununla birlikte kendisi, ligdeki 50 yard ve üstü field goal’larda en iyi üçüncü isabet yüzdesine sahipken genel isabet yüzdesinde ise NFL tarihinin dokuzuncu sırasında bulunuyor.

2005 yılında profesyonel kariyerine undrafted olarak New England Patriots ile başlayan Gould, 2006 yılında All-Pro’ya seçilmişti. Super Bowl XLI (2006 sezonu) yolunda Bears’ın Seattle Seahawks ile oynadığı NFC divisional round maçının uzatmalarında kullandığı field goal Bears’a maçı getirmişti. Gould, 11 yıllık kariyerinde 12 maç kazandıran field goal’e sahip.

Geçtiğimiz yıl Gould için hayal kırıklığı oldu diyebiliriz. Halbuki istatistiklere baktığımız zaman 84.6 gibi bir isabet yüzdesi nasıl hayal kırıklığı olur diye düşünebilirsiniz. Sezonun sonlarına doğru art arda gelen San Francisco 49ers ve Washington Redskins mağlubiyetlerinde Gould’un vurduğu beş field goal’un yalnızca ikisinde isabeti bulabilmiş olmasının bunda payı büyük.

Off-season kampında sıkı bir programa girdiği belirtilen veteran kicker için olumlu haberler geliyordu. Pre-season’da kullandığı altı field goal’da beş isabet bulan Gould, kapanış maçında iki touchdown sonrası kullandığı vuruşlarda başarılı olamayınca takımdan gönderildi. Eğer Gould takımda kalsaydı, 2013 yılında uzattığı dört yıllık sözleşme kapsamında, bu sene için üç milyon dolar kazanacaktı.

Pazar günü Bears’ın Houston Texans karşısında sezonu açacağı maçın yaklaştığı bir zamanda Gould’un takımdan ayrılması Chicago ekibini yeni bir kicker aramaya itti ve Bears, son olarak pre-season döneminde New Orleans Saints forması giyen 30 yaşındaki Connor Barth ile anlaştı. Barth, kısa Saints macerasından önce Kansas City Cheifs, Denver Broncos ve Tampa Bay Buccaneers formaları giymişti.