Sezonun ilk üç maçında galibiyetle tanışamayan Chicago Bears’a bir kötü haber de running back Jeremy Langford’dan geldi. 2015 NFL Draft’ının dördüncü turunda seçilen Langford’ın, geçtiğimiz Pazar günü oynanan Dallas Cowboys maçındaki sakatlığı sebebiyle sahalardan 4-6 hafta uzak kalacağı açıklandı.

Matt Forte’nin sakatlığı döneminde parladığı çaylak sezonunu 537 yard ve altı touchdown ile tamamlayan genç running back, ilk sezonunda kötü olmayan istatistikler yapmış gibi görünse de savunmacıların ilk müdahalesinden sonra ayakta kalmakta zorlanan bir görüntü çizmişti. Hazırlık kampında genç oyuncusu için “İyi yönde gidiyor.” diyen head koç John Fox’un umutları, ilk üç maç sonunda boş çıkmış ve Langford yine savunmacıların ilk müdahalesinden sonra mücadeleyi sürdürememişti.

Langford’ın sakatlığından sonra yerine kimin geleceği merakla beklenirken Genel Menajer Ryan Pace’den sinsi bir hamle geldi. Sezona Langford’ın arkasında başlayan ancak gittikçe daha fazla süre alarak takımın as running back’i haline gelen çaylak Jordan Howard’a, dördüncü haftada oynanacak Detroit Lions maçında Lions’un eski running back’i Joique Bell eşlik edecek.

Geçtiğimiz sezon Lions forması ile 13 maça çıkan Bell, şubat ayında Lions ile yollarını ayırmış ve yeni takımını aramaya başlamıştı. Birkaç deneme antrenmanı yaptıysa da sözleşme alamayan Bell, yeni takımının bu sezonki ilk galibiyetini alması için sahada olduğu kadar maç öncesindeki taktik çalışmalarında da ter dökecek. Lions formasıyla dört sezon geçiren Bell, eski takımı ile ilgili çok önemli istihbaratlar vererek yeni takımına önemli bir avantaj sağlayacaktır.

Draft edildiğinden beri kendisinden beklenen performansı yeteri kadar gösteremeyen Jeremy Langford, eğer sakatlık dönüşünde performansını yükseltebilirse eski görevine tekrar kavuşabilir. Ancak aynı şekilde oynamaya devam ederse running back depth chart’ında Joique Bell’in de arkasına inerek, pas hücumlarında kullanılan bir görev adamı haline gelir. Bears ile ilgili kesin olan tek şey ise artık sezonun ilk galibiyetini almak için her yolu deneyecek olmaları. Bakalım Bell hamlesi onlara bekledeikleri avantajı sağlayacak mı?