Sisli bir Cincinnati akşamında oynanan ve Cincinnati Bengals ile Miami Dolphins’i karşı karşıya getiren Perşembe Gecesi Futbolu’nda gülen taraf 22-7’lik skorla ev sahibi ekip oldu. Maçı 22 sayı ile tamamlayan Bengals’da ilginç bir şekilde skor yükünü çeken isim, vurduğu beş alan golü denemesinde de isabeti bulan kicker Mike Nugent oldu.

Bengals hücumu, her ne kadar Dolphins karşısında yalnızca bir touchdown kaydetse de gece boyunca oldukça etkili bir iş çıkardı. Takımın yıldız wide receiver’ı A.J. Green, Dolphins secondary’sini alt üst ederken maçı da 174 yard’lık reception ve bir touchdown pası yakalayarak tamamladı. Böylece Green, off-season’da Mohammed Sanu ve Marvin Jones gibi iki genç yıldızını kaybeden, bu karşılaşmaya da tight end Tyler Eiffert’tan yoksun çıkan Bengals hücumunu sürükleyen isim oldu.

Mart ayında Philadelphia Eagles’tan kadrosuna kattığı iki yıldızdan birisi olan Byron Maxwell’i şok bir kararla maç öncesinde kenara çeken Miami ekibinde ise cornerback pozisyonu, bu sezon tek bir snap’te dahi sahaya çıkmamış Tony Lippet’e emanetti; ancak Green, karşılaşmanın tamamında genç cornerback’e ecel terleri döktürerek Dolphins’i de yaptığı hamleden dolayı pişman etti.

Öte yandan, Dolphins ofansif line’ının pas korumasında yaşadığı büyük zaaflar da maça damgasını vurdu. Line’ın sağ tarafını otoban gibi kullanan Bengals’ın savunması, maçı beş sack ile bitirirken bu sack’lerden bir tanesinde de quarterback Ryan Tannehill’i fumble’a zorladı. İlginçtir ki o pozisyon, geçtiğimiz hafta Cleveland Browns karşısında neredeyse maçın kaybedilmesine sebep olacak fumble ile tıpatıp aynı şekilde gerçekleşti.

O hatanın ardından adeta küplere binen Dolphins head koçu Adam Gase, hafta içerisinde tüm ekibe “Benzer bir hata yapanı hemen ilk 11’den keseceğim. Bundan böyle ayağınızı denk alın.” şeklinde bir ültimatom çekerken pozisyonun faili olarak gördüğü sağ tackle Ja’Waun James’i ilk 11 formasını da elinden almıştı. Head koçluğa altı ay önce yükseldiği takımda “ağır ağabey” imajı çizmek isteyen Gase, buna rağmen sonrasında James’i affetmişti. James de bu affı karşılıksız bırakmadı ve Bengals’a karşı Tannehill’in yaptığı fumble öncesinde adamını kaçırarak bir kez daha takımını zor duruma soktu.

Geçtiğimiz hafta son şampiyon Denver Broncos’a mağlup olan Bengals, bu skorla sezondaki üçüncü galibiyetini aldı. Son olarak Browns gibi “çerez” bir takımı alt ederek sezonun siftahını yapan Dolphins ise üçüncü mağlubiyetini almış oldu. Ne hücum ne de savunma anlamında bu sezon beklentileri bir türlü karşılayamayan koç Adam Gase’in, göstermelik değil gerçek anlamda otoriter bir tutum takınma vakti gelmiş gibi gözüküyor.