NFL’in kimilerine göre çok yetenekli kimilerine göre en iyi performansını sadece çaylak yılında göstermiş quarterback Robert Griffin III’ün başı bu sefer yine sakatlıkla belada. Off-season’da Cleveland Browns ile yeni bir sayfa açmaya karar veren oyun kurucu için bu sayfa açıldığı gibi kapanabilir.

İlk hafta, Philadelphia Eagles’a karşı alınan yenilgi esnasında sol omzundan sakatlanan eski yılın çaylağı ödülü sahibi RGIII için iki ihtimal bulunuyor. Ya büyük ihtimalle sezonu kapadı veya en iyi ihtimalle Kasım ayının başları gibi sahalara dönecek.

Bugün takım tarafından sakat oyuncular listesine alınan oyuncunun kesin durumu henüz netlik kazanmış değil. İlk hafta Philadelphia Eagles karşısında gösterdiği 190 yardlık pas oyunu ve 37 yardlık koşu oyunu RGIII’ün bu sezon için ilk ve son performansı olabilir.

Konu hakkında kulüp tarafından yapılan açıklamada head koç Hue Jackson’ın şu sözlerine yer verildi:

“Robert geldiğinden beri burada canını dişine takarak çalıştı ve takım arkadaşlarının saygısını kazandı. Yaşananlar gerçekten çok üzücü. Bizim açımızdan da çok büyük bir kayıp. Fakat bunlar NFL’in gerçekleri. Her takım sakatlıklarla yüzleşir ve bunun üzerinden gelmeyi çabalar. Yapacak bir şey  yok. Bunlar bizi hedefimizden saptırmamalı. İnanıyorum ki Robert sakatlıktan bir an önce çıkmak için elinden geleni yapacak ve sıkı bir şekilde programa girecek. Kadromuzda Josh McCown’un olmasının da bir nedeni var ve bizim ona güvenimiz tam. Takıma katabileceği çok şey var. Biran önce ofans hattımıza öncülük etmesini bekliyoruz.”

Daha sezonun ilk haftasından bu denli bir travma yaşayan Browns için az olan umutlar da tükendi diyebiliriz. Zaten Cleveland Browns’ın geçtiğimiz 2016 NFL Draftı’nda ilk tur hakkını Philadelphia Eagles’a takaslayıp Carson Wentz’ten vazgeçmelerinin en büyük nedenlerinden biri de kulübün RGIII’nin 2012 yılındaki performansına geri dönebileceğine inanmalarıydı.

Hatırlayacağınız üzere RGIII 2012 yılında Washington Redskins ile hem Pro Bowl’a seçilmiş hem de yılın en iyi çaylak ofans oyuncusu seçilmişti.

Öte yandan RGIII’nin yokluğunda tüm dikkatler Cleveland Browns’ın 37 yaşındaki veteran oyun kurucusu Josh McCown’a çevrilmiş durumda. Geçtiğimiz sezon sekiz maçta ilk 11’de görev alan McCown’ın bu maçlarda sadece bir galibiyeti bulunuyor.

Buna rağmen off-season’da McCown için birçok takas teklifi alan Browns oyuncuyu takımda tutma kararı almıştı. Kariyerinin sonuna yaklaşmış böyle bir oyuncuya nasıl bu kadar teklif geldi diye düşünebilirsiniz. Şöyle ki, bu takas tekliflerinin geldiği takımların çoğu pre-season’da oyun kurucularını sakatlık sebebiyle kaybeden takımlardı.

Şu an için en iyi seçenek Josh McCown gibi duruyor. Öteki bir seçenekte Browns’ın 2016 NFL Draftı’nda üçüncü turdan seçtiği USC Trojans’ın eski yıldızı çaylak oyun kurucu Cody Kessler. Daha sezonun başlarında çaylak oyuncuya ilk 11’de yer verirler mi? Onu da bekleyip göreceğiz…