NFL’in uzun yıllardır en iyi cornerback’leri arasında gösterilen Darrelle Revis için 2016 sezonu, pek de istediği gibi başlamadı. New York Jets’in Cincinnati Bengals’a yalnızca bir sayıyla boyun eğdiği ilk hafta maçında Bengals wide receiver’ı A.J. Green’e karşı pek bir varlık gösteremeyen Revis, yıldız wide receiver’ın 54 yard’lık touchdown pası yakaladığı pozisyonda çaresiz kalmış ve maç boyunca da Green’in 180 yard’lık reception’ına izin vermişti.

Tabi, mevzubahis Revis gibi bir efsane olunca “Siftahın günahı olmaz” diye düşünüldü ve ilk haftaki bu beklenmedik performansın üzerine geniş bir sünger çekildi. Ancak benzer sorunlar, geçtiğimiz Perşembe gecesi oynanan Buffalo Bills maçında da baş gösterdi ve Bills’in eski bir olimpik atlet olan wide receiver’ı Marquise Goodwin, adeta Revis’i sollayarak kendisini boşa çıkarttı. Sahanın ortalarında Tyrod Taylor’ın uzun pasını yakalayan Goodwin, koşusunu Jets end zone’una kadar sürdürerek tam 84 yard’lık touchdown’a imzasını attı.

Bills karşılaşmasının ardından da eleştiri oklarının ucu yavaş yavaş Revis’i göstermeye başladı. Öyle ki, ilk büyük tepki NBA’de Cleveland Cavaliers forması giyen J.R. Smith’ten geldi:

Revis’in toy bir receiver karşısında böylesine aciz kalmasına inanamayan Smith, Twitter üzerinden yayınladığı bu mesajında cornerback’in, kendi coverage alanında kesin bir hakimiyet sağlayıp rakip receiver’lara göz açtırmayan performansına ithafen kazandığı “Revis Island” (Revis Adası) lakabına göndermede bulundu ve “Revis Island, turist resort’una dönüştü.” gibi manidar ifadeler kullandı.

Smith, aslında pek haksız değildi tabi. Sonuçta koskoca “Revis Adası”, receiver’ların elini kolunu sallayarak dolaştığı bir hal aldı şu son iki hafta içerisinde. Fakat “Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar.” misali, yıldız basketbolcunun bu sert eleştirisine Revis cephesinden de misliyle karşılık geldi:

https://twitter.com/Revis24/status/776904888047525888?ref_src=twsrc%5Etfw

Revis attığı karşı Tweet’te, Hall of Fame’e gireceğinin garanti olduğunu ima ederek “Yine de Canton’a (Pro Football Hall of Fame’in merkezi) gidiyorum, peki ya sen?” ifadelerini kullandı ve NBA kariyeri boyunca hiçbir zaman bir süperstar olamayan, dolayısıyla bu saatten sonra Hall of Famer olması da imkansıza yakın gözüken J.R. Smith’i kelimenin tam anlamıyla yerin dibine soktu.

Bu gurur kıran sözlerinin ardından Revis, insafsız davranışının farkına varmış olacak, çok geçmeden attığı ikinci bir Tweet ile durumu toparlamaya çalıştı:

Bu Tweet’inde yıldız cornerback, J.R. Smith’in bu sezon Cavaliers forması ile yaşadığı NBA şampiyonluğuna göndermede bulunarak “İkimiz de şampiyonluk yaşadık, ikimiz de tarih kitaplarında yerimizi alacağız. Yolumuz böylesine kesişiyorken onun (Smith’in) beni eleştirmesi oldukça komik.” dedi ve az önce yerin dibine soktuğu adamı onöre etmek gibi bir çaba içerisine girdi, tabi yerseniz.

Revis’e buradan o ünlü şarkı sözü ile cevap verelim: “Yarın hatırımı sorsan ne olur, bugün hevesimi kırdın bir kere.” Ee Darrelle’cim artık New York’taki malikhanende mi ağırlarsın yoksa bir Revis Island olmasa da, Bahamlar’a tatile mi gönderirsin bilemeyiz ama şu J.R. kardeşinin gönlünü bir alıversen iyi edersin.