NFL’de yeni sezonun ilk haftası, dün oynanan 13 maçla devam ederken bu haftanın kahraman takımı, muazzam bir geri dönüşe imza atan takım Kansas City Chiefs oldu. San Diego Chargers ile oynanan maçta üçüncü çeyreğe kadar rakip takım, 24-3 gibi bir skorla karşılaşmayı açık ara önde götürüyordu. Üçüncü çeyreğin ortalarında uyanan Chiefs, özellikle son çeyrekte bulduğu  iki touchdown ile maçı uzatmaya götürmeyi başardı.

Deyim yerindeyse Chiefs touchdown’ları yağmur olup yağarken, bu tempoya karşı cevap veremeyen San Diego Chargers, uzatmada Chiefs oyun kurucusu Alex Smith’in iki yard’lık koşu touchdown’ına karşı koyamayınca sahadan 33-27’lik skorla yenik ayrılan taraf oldu ve sezona mağlubiyetle başladı.

Bu şok edici mağlubiyetin ardından Chargers’a bir kötü haber de maç esnasında sakatlanıp oyunu yarıda bırakan yıldız wide receiver Keenan Allen’dan geldi. Sezonun ilk maçında talihsiz bir şekilde sakatlanan oyuncunun, ön çapraz bağlarının koptuğu belirtildi. Her ne kadar, sakatlığın netlik kazanmasını sağlayacak MRI henüz çekilmemiş olsa da Allen’ın büyük ihtimalle sezonu kapadığı söyleniyor.

Aslında bu sezon Chargers için gelecek vaat edeceği bir sezon olabilirdi. Hele ki 2015 Draft’ında ilk round’dan seçtikleri running back Melvin Gordon’un dün akşamki performansından sonra. Çaylak sezonunda hiç touchdown yapamayan Gordon, dün akşamki maçın ilk 16 dakikasında iki touchdown’a imzasını atarak, şeytanın bacağını kırdı ve herkesi şaşırttı.

Öte yandan, maçın ilk yarısında donuk olan Kansas City Chiefs ofansı, ikinci yarıda olağanüstü bir efor ile kulüp tarihinin en büyük geri dönüş performansına imza attı. Kuşkusuz bu geri dönüşte en büyük payı olanlardan biri de running back Spencer Ware’dı. Jamaal Charles’ın yokluğunda Ware, maçı 70 koşu yard’ı ve bir touchdown’la bitirirken oyun kurucu Alex Smith maçı 34/48 pas isabeti, 363 yards ve iki touchdown pası ile tamamladı. Smith’in, maçın sonucunu belirleyen koşu touchdown’ını da unutmamak lazım.

Kansas City geçtiğimiz seneyi playoff’larda Divisional Round’a kadar yükselerek kapatırken San Diego, (4-12) gibi vasat bir performansla bitirmişti. Off-season’da Chargers head koçu Mike McCoy’un geleceğinin tehlikede olduğu belirtiliyordu; fakat takım, Mike McCoy ile yola devam kararı almıştı. Özellikle dün akşamki travma ve takımın Philip Rivers’ın ardından en önemli oyuncusu konumundaki Keenan Allen’ın sezonu kapamasından sonra San Diego Chargers’ın geleceği maalesef pek parlak görünmüyor.

Son olarak, göz bebeğimiz NFL nihayet aramıza geri döndü. İlk haftaya göre çok ekstra maçlar izledik. Chiefs ve Chargers arasında oynanan karşılaşma da bunların başında geldi. Herkese keyifli bir sezon diliyorum. Umarım çapraz bağların az koptuğu bir yıl geçiririz.