Sezonun açılış maçından sonra Minnesota Vikings’te oyun kurucu bilmecesi düne kadar devam etti. Tüm hafta boyunca Sam Bradford’ı ikinci planda tutup herhangi bir açıklama yapmayan Minnesota ekibi, dün akşam yeni evi U.S. Bank Satdyumu’nda oynadığı ilk maçta ezeli rakibi Green Bay Packers’a karşı Bradford’a görev verdi.

Aslında geçen haftaki Tennesse Titans galibiyetinde sahada olan Shaun Hill’in bu hafta da görev alabileceği söyleniyordu; fakat head koç Mike Zimmer, tercihini Bradford’dan yana kullanarak aslında doğru bir tercih yaptığını herkese gösterdi. Sahada Aaron Rodgers gibi bir yıldız olmasına karşın onun karşısında o kadar da sırıtmayan Bradford, attığı 31 pasta bulduğu 22 isabet ile maçı, toplamda 286 pas yard’ı kaydedip iki de touchdown pası atarak tamamladı ve Packers’a karşı alınan 17-13’lük galibiyette büyük rol oynadı.

Artık haftaya Carolina Panthers ile oynanacak maçta, kimin görev alacağını tahmin etmek çok da zor olmasa gerek. Hele ki dün akşamki galibiyette takımın oynadığı akıllı hücum oyunundan sonra. Zira Bradford, Packers savunması Adrian Peterson ile uğraşırken iki kez attığı uzun paslarda genç receiver Stefon Diggs’i touchdown ile buluşturdu.

Vikings’in, uzun süredir hücumda bu tarz oyunları gerçekleştirebilecek bir oyun kurucuya ihtiyacı vardı. Bradford, bu oyun anlayışıyla dün galibiyette büyük rol oynadı ve Minnesota Vikings’in 55 yıllık tarihinde, Packers’a karşı çıktığı ilk maçta Green Bay ekibini deviren ilk Vikings quarterback’i olmayı başardı. Tabii Vikings’in derdine gerçek anlamda deva olacak quarterback Bradford mı değil mi, bunu ilerideki maçlarda göreceğiz.

Öte yandan üçüncü çeyrekte, yaptığı koşu oyunu sırasında sakatlanıp maçı yarıda bırakan Adrian Peterson’ın menisküsünde yırtık olduğu belirlendi. Yıldız running back’in ne zaman sahalara döneceği şu an belirsizliğini koruyor ki bu süre 10 haftayı bulabileceği gibi Peterson, önümüzdeki hafta da sahalara dönebilir.

2015’in koşu yardı kralı, yaşadığı sakatlığın ardından soyunma odasına kulüp çalışanları eşiliğinde yürüdü ve yapımı üç yıldır süregelen Vikings’in yeni evi U.S. Bank Stadyumu’na milyonlarca para harcayan takımın, Peterson’ı kenara götürecek bir golf aracı bulamamış olması da gözlerden kaçmadı:

Packers’ın 2016 NFL Draftı üçüncü turundan seçtiği outside linebacker Kyler Fackrell’in yaptığı tackle esnasında sakatlanan Peterson, Vikings soyunma odasında koltuk değnekleri ile görüntülendi:

Sezona Terry Bridgewater’ın şok sakatlığıyla başlayan Vikings’in, en önemli oyuncusu olan Peterson’ı da kaybetmesi muhtemel. Dün ezeli rakibi Packers’ı mağlup edip NFC Kuzey Grubu’nda birinci sıraya yükselen Vikings için işler, bu sakatlığın ardından bir anda değişebilir. Zira Vikings, en son ezeli rakibi Packers’ı arka arkaya yendiğinde üstat Brett Favre, Vikings’in oyun kurucusuydu. O kadar şanssızım ki Brett Favre gibi bir efsaneyi bir maç bile canlı izleyemedim.