Minnesota Vikings’in yıldız running back’i Adrian Peterson, geçtiğimiz Pazar günü Green Bay Packers ile oynanan karşılaşmada sakatlanmış ve tecrübeli oyuncunun menisküsü yırtılmıştı. Bu sakatlığının ardından Perşembe günü ameliyata giren Peterson’ın iyileşme süresinin üç-dört ayı bulacağı düşünülüyor.

Peterson, basınla yaptığı röportaj sırasında uzun sayılabilecek bu süre boyunca inançlı ve optimist olacağını belirtti. Vikings head koçu Mike Zimmer ise, kendisine Peterson’ın bu kadar uzun süre takımdan uzak kalacağını tahmin edip etmediği sorulduğunda “Böyle olacağını zaten öngörüyorduk.” ifadesini kullandı.

Öte yandan, “The Dr. Oz Show” adlı programında Peterson’ın sakatlığına değinen Mehmet Öz, yıldız running back’in her ne kadar önümüzdeki üç ay içerisinde sahaya çıkmaya hazır olabileceğini söylese de uzun vadeli sağlığı düşünüldüğünde bu sezon kenarda oturmasının daha mantıklı olacağını ifade etti.

Packers’a karşı 17-14 ile kazanılan maçta, beş yard koştuğu bir oyun sonrası Peterson’ın dizi hafifçe bükülmüştü. Bu pozisyondan sonra sağ ayağının, Packers linebacker’ı Kyler Fackrell’in üst bacağına sıkışmasıyla 31 yaşındaki oyuncu yerde kaldı ve üçüncü çeyreğin sonlarına doğru sahadan ayrıldıı. 2015 sezonunda 1485 yard koşarak ligin bu istatistikte lideri olan Peterson, sağlık ekibinin yardımıyla topallayarak sahayı terk etti. Saha kenarında ilk müdahele yapıldıktan sonra yine topallayarak soyunma odasına gitti ve tekrar saha kenarında görüntülendiğinde dizinde büyük bir bandaj vardı.

2011 sezonunda yine dizinden büyük bir sakatlık geçiren Peterson’ın o sene hem ön çapraz bağları (ACL) hem de arka çapraz bağları (MCL) kopmuştu. Toparlanması ve kendine dönmesi kısa süren yıldız running back, 2012 sezonunda patlama yapıp tam 2.097 yard koşarak sezonun En Değerli Oyuncusu (MVP) seçilmişti.

Gelelim, bu yetenekli oyuncunun yerini kimin dolduracağına. Jerick McKinnon, starter running back olarak sahaya çıkıyor ve Matt Asiata da onun yedeği olarak kadroda yer alacak. Bu iki running back, PetersonWın yasal sorunlarla boğuştuğu ve dolayısıyla 15 maç kaçırdığı 2014 sezonunda toplamda 1,108 yard koşmuşlardı.

Vikings’in şu an için en büyük problemi, Peterson’ın sakatlığı olabilir; ancak, sezona fırtına gibi giren ekibi fazlasıyla düşündüren iki önemli sorun daha var. Bunlardan ilki, ofansif tackle Ryan Kalil’in sakatlığı sebebiyle IR’a (Injured Reserve) konmuş olması ve ikincisi de, yıldız defansif tackle Shariff Floyd’un bu hafta Pazar günü Carolina Panthers’a karşı oynanacak maçta takımı yalnız bırakacak olması. 2012 NFL Draftı birinci tur seçimi Kalil ve 2013 NFL Draftı birinci tur seçimi Floyd, Vikings’in bu seneki başarısında büyük pay sahiplerindendi.