Profesyonel futbol kariyerini hayal kırıklıkları ve sakatlıklarla geçiren running back C.J. Spiller’ın New Orleans Saints macerası kısa sürdü. Geçtiğimiz gün takım tarafından serbest bırakılan 29 yaşındaki Spiller, ilk hafta Oakland Raiders ile oynanan maçta forma giymemiş ve ardından “inactive” listesine alınmıştı.

Bu ayrılık da oyuncunun kariyerindeki bir diğer hayal kırıklığı oldu. Kolej yıllarında Clemson Tigers formasıyla herkesin beğenisini toplayan C.J. Spiller için gelecek, umut dolu gözüküyordu. 2010 NFL Draft’ında Buffalo Bills tarafından ilk turda seçilen running back için beklentiler de fazlaydı. Maalesef sakatlıklardan bir türlü başını kaldıramayınca işler istediği gibi gidemedi.

Oynadığı ilk iki sezonda, Fred Jackson ile top paylaşmasına rağmen 200’ün üzerinde taşıma yapan Spiller’ın en iyi geçirdiği sezon şüphesiz 2012 sezonuydu. Spiller, o sezonu 1,244 yard’lık koşu ve altısı rushing touchdown olmak üzere toplamda sekiz touchdown ile tamamlamıştı. Daha sonra 2014 yılında köprücük kemiği kırılan oyuncunun Buffalo Bills macerası da sona ermişti.

Geçtiğimiz sezonu New Orleans Saints ile geçiren Spiller, görev aldığı 13 karşılaşmada 112 yard koşup iki de rushing touchdown bularak yeni takımına katkıda bulunmuştu. Off-season’da Saints head koçu Sean Payton’ın açıklamalarından herkes, Spiller’ın eski günlerine döneceğini düşünmüştü. Tecrübeli head koç, yaptığı açıklamalarda Spiller’ın büyük bir değişime süreci yaşadığını ve gitgide daha iyi olduğunu ifade etmişti.

Sonuç olarak, C.J. Spiller için bir sayfa daha maalesef kapanmış oldu. Yaptığı açıklamada takımdan güzel duygular içinde ayrıldığını ifade eden eski yıldız Spiller, Saints organizasyonunun oyuncunun başarısı için uğraştığını ve kendisine de çok destek olduklarını söyledi.

New Orleans Saints macerasının da sona ermesiyle birlikte C.J. Spiller’ın NFL’deki geleceği şu an için belirsiz gözüküyor. Running back ihtiyacı olan takımların Spiller’ı düşünme ihtimalleri olabilir. Tabii New Orleans’ta yaşadığı talihsiz sezondan sonra ne derecede düşünülebilir o da merak konusu.