Perşembe gecesi maçları için NFL ve Nike işbirliğiyle tasarlanan tek renk, Color Rush formaları bugün açıklandı ve kısa bir süre sonra satışa sunuldu. Geçtiğimiz sezon sadece sekiz takım tarafından giyilen Color Rush formalarına renk körü taraftarlar tepki göstermişti. Anlaşılan o ki, bu sene NFL ve Nike yönetimi hatalarından ders çıkarmış ve renkleri ona göre seçmişler.

Bu sene her takım için tasarlanan Color Rush formalarını altı takım giyemeyecek. Bunun nedeni de bu takımların karşılaşacağı rakipleri ile olan renk çatışması. Bu nedenle bu altı takım her zamanki gibi klasik deplasman formaları ile sahaya çıkacak. Bu takımların arasında Houston Texans, Atlanta Falcons, Cleveland Browns ve New York Jets de bulunuyor.

Ayrıca bu sene Perşembe gününe denk gelen Şükran Günü tatili dolayısıyla bu tarihte maçı olan takımlar arasında Indianapolis Colts ve Washington Redskins dışındaki takımlar bu formaları giyemeyecek.

Bu seneki TNF (Thursday Night Football) maçlarından bir tanesi de New York Jets ve Buffallo Bills arasında oynanacak. Geçtiğimiz sezon kırmızı ve yeşil formalarla sahaya çıkan iki takım kırmızı ve yeşil renklere karşı görme problemi olan taraftarlara işkence yaşatmıştı. Bu sene renk körlüğü olan taraftarlar için bu maçı izlemesi daha kolay olacak. İki takımın bu hafta Perşembe gecesi karşılaşacağı maçta New York Jets, yeşil yerine bembeyaz Color Rush formasıyla sahaya çıkacak.

Color Rush formaları arasında birbirine en çok benzeyen formalar Texans ve Patriots oldu. Bu seneki karşılaşmada ev sahibi Patriots olduğu için Color Rush formasını giyen takım da onlar olacak. Zaten Texans’da bugün yaptığı açıklamada takımın klasik beyaz deplasman formaları giyeceğini açıkladı.

Tabii bu eşleşmeden dolayı Texans’ın yeni formaları giyemeyecek olması da kötü oldu çünkü Texans için tasarlanan Color Rush forması oldukça güzele benziyor.

Bengals bugün Cincinnati hayvanat bahçesinde yaptığı çekimle Color Rush formalarını tanıttı. Şimdiden uyarıyorum. Bu sene Harambe esprilerini çok duyabiliriz. Bilmeyenler için; Aynı hayvanat bahçesinde gorillerin olduğu bölüme dört yaşındaki bir çocuğun düşmesinin üzerine görevliler tarafından vurulup öldürülen Harambe isimli goril ülke çapında adeta bir sembol haline gelmişti.

Bir diğer TNF karşılaşması olan Jaguars – Titans maçının formaları… Titans’ın forması biraz şirinleri anımsatmıyor değil…

Ravens ile karşılaşacak olan Browns takımı da Color Rush formalarını giyemeyecek. Bu da gösteriyor ki NFL herkesin maçı sıkıntısız ve keyifli bir şekilde izlemesini istiyor.

En iddaalı forma tasarımına sahip takım da Seahawks. Göz acıtan bu renk için acaba ilham kaynağı olarak meşhur kurbağa Kermit’i mi aldılar bilinmez…

Ravens ile Steelers arasında oynanacak TNF maçı bu sene Noel gününe denk geliyor. Steelers forması sade ve klasik bir tasarıma sahipken, Ravens forması baştan aşağıya mor bir tasarıma sahip.

Yeni Color Rush formalarını giyemeyecek takımlardan biri de Colts. Buna rağmen yeni formayla boy gösteren Andrew Luck ise bizlere The Breakfast Club’ın son sahnesini hatırlattı.

Yeni çıkartılan Color Rush formalarından kazanılan gelir NFL Foundation’a bağışlanacak. Bu kuruluşun amacı çocuklara sağlık, güvenlik gibi konularda ön ayak olma. Ayrıca bu forma satışlarından elde edilecek ilk 500 bin dolar Baton Rouge şehrinde yaşanan sel felaketindeki mağdur insanlara ve selde zarar gören Amerikan futbolu sahalarının düzeltilmesine harcanacak.