Sürpriz bir şekilde Minnesota Vikings’e takas ile gönderilen oyun kurucu Sam Bradford’ın ardından Philadelphia Eagles’ın yeni as oyun kurucu 2016 NFL Draftı’nın iki numarası Carson Wentz olabilir.

Sam Bradford’ın yokluğunda çaylak oyun kurucunun sakatlıktan tamamıyla çıkmasının ardından görevi  devralması bekleniyor. Hatırlayacağınız üzere Tampa Bay Buccaneers ile oynanılan pre-season açılış maçında kaburgasından sakatlanan Wentz için kesin dönüş tarihi açıklanmamıştı.

Pre-season’ın son haftasında New York Jets’e karşı çıkılan maçta da görev almayan Wentz, yaptığı açıklamada sakatlığının henüz geçmediğini belirtmişti.

Öte yandan bu olaylara en çok üzülen kişi kuşkusuz o pozisyon için bir diğer aday olan Chase Daniel. Alınan haberlere göre Bradford’ın ardından oyun kurucu için çaylak Wentz’in bir numara olarak düşünülmesi ligin en pahalı yedeklerinden olan veteran oyun kurucunun moralini bir hayli bozmuş.

Şunu da unutmamak gerekir; her ne kadar çaylak oyun kurucuların birkaç sezon yedek bekleyip kendini geliştirmesi beklense de günümüz Amerikan futbolunda ilk turdan seçilen hiçbir oyun kurucu saha kenarında fazla oturmuyor. Chase Daniel’ın bu gerçeği göz ardı etmemesi gerekir…

Bu gelişmelerin hiçbiri Eagles taraftarlarını şaşırtmamalı. Aylardır Wentz’in ilk 11’de görev alacağı ligdeki otoriteler tarafından söyleniyordu. Bradford takasının gerçekleşmesi bu olayı daha da kaçınılmaz kılmış oldu.

Eğer Wentz sakatlıktan kurtulursa ilk hafta oynanacak Cleveland Browns maçında görev alacak. Browns, 2016 NFL Draftı’nda ikinci sıra hakkını Eagles’a takaslayıp Wentz’i almalarına olanak sağlamıştı. Olur da ilk hafta Carson Wentz’i ilk 11’de görürsek, Browns’a karşı bir ekstra bir performans izler miyiz dersiniz?