Dün gece oynanan ve Pittsburgh Steelers’ın Washington Redskins’i 38-17’lık skorla mağlup ettiği karşılaşmada, hakemlerden görülmemiş bir karar geldi ve Antonio Brown, üçüncü çeyrekte yakaladığı touchdown pasını kutlamak için “twerk”leyince Steelers, 15 yard ile cezalandırıldı.

Hakemlerin bu cezayı vermesine sebep olarak ise “twerk”in müstehcen bir dans olarak cinselliği hatırlatıyor olması gösterildi. NFL, oyuncuların bazı abartılı touchdown kutlamalarını “anlık heyecan” olarak değerlendirip bunlara tolerans gösterse de işin içerisine subjektif bir “cinsellik” yorumu girdiğinde ne kadar acımasız olabileceğini göstermiş oldu. Tabi şüphesiz, Brown’ın kutlama niyetine “twerk”lemesinin de böyle ilginç bir karardan arta kalır yanı yok.

Bahar ayında Birleşik Devletler’in en ünlü yayıncı kuruluşlarından ABC’nin düzenlediği “Dancing With The Stars” adlı yarışmaya katılan ve bu yarışmada yarı finale kadar yükselmeyi başaran Brown, ne kadar iyi bir dansçı olduğunu bu kez de Amerikan futboluseverlere gösterdi ve yıldız receiver’ın profesyonel dansçılara taş çıkartacak “twerk”i izleyicilerden tam not aldı.

Ünlü Dr. Oetker reklamında oynayan kız, ağzı ve burnu olmayan çileklerle şekilsiz pastalar yapan babasına “Babam böyle pasta yapmayı nereden öğrendi?” diye sorduğunda şaşırmamıştım ama bu videoyu izlediğinizde sizin de aklınıza eminim şu soru gelecek: “Antonio Brown, böyle ‘twerk’ yapmayı nereden öğrendi?”:

Bu arada, Pittbsurgh Steelers tarihinin en az Antonio Brown kadar öne çıkan wide recevier’ı Hines Ward’ın da zamanında “Dancing With The Stars”a katıldığını hatırlatalım. Eski bir Super Bowl MVP’si olan Ward, katıldığı yarışmayı kazanmış ve böylece Brown’un hayatı boyunca sahip olamadığı ve belki de olamayacağı ödüllere (Lombardi Trophy ve Super Bowl MVP ödülü) bir yenisini eklemişti.

Öte yandan Brown, aldığı bu cezanın dışında kendisinden alışık olduğumuz üzere yine müthiş bir performans sergileyerek takımının sezona galibiyetle başlamasına büyük katkı sağladı. Redskins savunmasına maç boyunca zor anlar yaşatan yıldız oyuncu, karşılaşmayı 128 yard’lık reception ve iki touchdown ile noktaladı.