Ben Roethlisberger gibi bir yıldıza, Landry Jones gibi gerektiğinde starter’lık yapabilecek sağlam bir yedeğe sahip olan Pittsburgh Steelers, quarterback depth chart’ını genç oyuncu Zach Mettenberger ile güçlendirdi. Mettenberger, bu haftanın başında eski takımı San Diego Chargers tarafından serbest bırakılmıştı.

2014 Draftı’nda Tennessee Titans’ın altıncı turdan seçtiği Mettenberger, Titans forması giydiği iki sezonda ilk 11’de çıktığı 10 karşılaşmanın hiçbirisinde takıma galibiyeti getiremeyince, geride bıraktığımız Mayıs ayında Titans kendisini serbest bırakmıştı (Mettenberger’ın Titans macerasının detaylı anlatımına buradan ulaşabilirsiniz.).

Ligde henüz iki sezon tamamladığından veteran sınıfına alınmayıp waiver’a düşen Mettenberger’ı ilk kadrosuna katan takım ise Chargers olmuştu. Uzun süredir ortalıklarda gözükmeye Mettenberger, uzattığı saçları ve yaptırdığı dövmeleriyle “Eski Mettenberger”dan eser kalmadı.” izlenimini yaratmaya çalışsa da yeni takımına kendisini beğendiremedi ve hazırlık kampları ve pre-season karşılaşmalarında takımın undrafted çaylağı Mike Bercovici’nin gölgesinde kaldıktan sonra Chargers’daki yolunun sonu da erken gözüktü.

Aslında Chargers’ın, ilk kesintilerin ardından 75 oyuncuya düşürdüğü kadrosunda kendisine yer bulan Mettneberger, takımla anlaşıp anlaşamayacağı yılan hikayesine dönen üçüncü sıra seçimi Joey Bosa’nın sonunda çaylak kontratını imzalamayı kabul etmesi sonrası 76 oyuncuya çıkan kadronun bir anda istenmeyen oyuncusu haline geldi; ama siz, Metteneberger’ın bu trajik hikayesine aldırmayın, sonuçta daha 25 yaşında olan bu çocuğun kısa NFL kariyeri hep böyle şanssızlıklarla dolu.

Sonuç olarak bir kez daha waiver’a düşen Mettenberger’ın bu sefer elinden tutan ise Pittsburgh Steelers oldu ve takım, Çarşamba günü oyuncuyu kadrosuna kattığını duyurdu. Genç oyun kurucu, Ben Roethlisberger ve Landry Jones’un arkasında, bire ikiye bakmadan süre kovalayacak. Buna rağmen şunu da söylemek gerekir ki Mettenberger’ın Steelers’ta parlama ihtimali daha önce oynadığı takımlara nazaran biraz düşük. Nitekim, bu sefer önünde ne Jake Locker ve Charlie Whitehurst gibi “yandan yemiş” starter’lar ne de Mike Bercovici gibi draft edilmemiş bir çaylak olacak.