Draft edildiği 2014 yılından beri sakatlıklarla uğraşan wide receiver Bruce Ellington için 2016 sezonu başlamadan bitti diyebiliriz. Geçtiğimiz hafta Green Bay Packers ile oynanılan pre-season maçının ikinci çeyreğinde sakatlanarak kenara alınan Ellington’ın hamstring (arka adele) sakatlığı nedeniyle 49ers tarafından IR (injured reserve) listesine alındığı açıklandı.

Hatırlayacağınız üzere, geçtiğimiz iki sezonda da aynı sakatlıklar sebebiyle takımdan bir süre ayrı kalan wide receiver, bu sezon için head koç Chip Kelly’nin planlarını da olumsuz yönde etkiledi. Koç Kelly’nin, iyi bir hazırlık kampı geçiren Ellington’a hücumda büyük rol vereceği söyleniyordu.

Öte yandan, sakatlık haberini alan 49ers, çok geçmeden Ellington’ın yerini Detroit Lions ile yaptığı takasla doldurdu. Guard pozisyonunda görev alan Brandon Thomas’ı Detroit’e yollayan 49ers, karşılığında wide receiver Jeremy Kerley’i kadrosuna kattı.

Bundan önceki sezonlarda Ellington, takımda daha çok özel takım oyuncusu olarak süre alıyordu; ancak, off-season’ın başında head koç olarak Kelly’nin görevlendirilmesi ve Temmuz ayında da tecrübeli wide receiver Anquan Boldin’in takımdan ayrılmasıyla birlikte Ellington için depth chart’ta yükselmek pek de zor olmadı.

Koç Kelly off-season’da Ellington hakkında şu açıklamalarda bulunarak genç receiver’ın potansiyeline dikkat çekmişti: “Bu çocuk gerçekten çok ilginç şeyler yapabiliyor. Bizim görevimiz, sahip olduğu yeteneklerin nasıl maç kazandıracağını önceden kestirip oyunumuzu buna göre düzenlemek.”

Profesyonel kariyerinde forma giydiği 26 maçta, toplam 215 yard’lık 19 reception ve iki touchdown istatistiklerini yakalayan Bruce Ellington, Quinton Patton ve Torrey Smith’in outside wide receiver’lar olarak boy göstereceği formasyonda slot receiver pozisyonunda oynayıp kendi potansiyelini gerçek anlamda ilk kez sahaya yansıtma fırsatı bulacaktı, ancak bu beklenmedik sakatlığı genç receiver’ın bu şansını da elinden almış oldu.