2014 NFL Draft’ında Tampa Bay Buccaneers tarafından ikinci turda seçilen tight end Austin Seferian-Jenkins, geçtiğimiz Cuma günü alkollü araç kullandığı gerekçesiyle tutuklanmıştı. Sonrasında 750 dolarlık kefaretini ödeyen oyuncu, öğle saatlerinde salıverilmişti. Florida Polis Departmanı’ndan alınan rapora göre Jenkins, azami limitin 55 mil olduğu bölgede 80 mil hızla giderek limiti aşmış ve sonrasında alkolmetre testini reddetmiş.

2013 yılında kolejdeyken aynı sebeple Washington’da da gözaltına alınan Seferian-Jenkins, en son vukuatından sonra Buccaneers tarafından serbest bırakıldı. Konu hakkında açıklama yapan Tampa Bay Buccaneers genel menajeri Jason Licht, yaşananlardan dolayı hayal kırıklığına uğradığını söyleyerek alınan kararın her iki taraf için de en doğrusu olduğunu ifade etti.

Seferain-Jenkins’in bu son ihmalkarlığı, Buccaneers’ın yaptığı beklenmedik hamlenin asıl sebebi olarak gösteriliyorsa da mesele sadece bundan ibaret olmayabilir. Nitekim genç tight end, hazırlık kampının son gününde düzenlenen bir snap’te yanlış yerde pozisyon alınca takımın yeni head koçu Dirk Koetter’ı bir hayli sinirlendirmiş ve koç, hazır olmadığı gerekçesiyle kendisini antrenmandan kovmuştu. O günden beri de Seferian-Jenkins ve Koetter’ın arası limoniydi.

Oynadığı üç sezonda 45 reception, 603 yard ve yedi toucdown’ı bulunan Seferian-Jenkins’in bu sezon ilk iki haftada 44 yard ve bir touchdown’ı bulunuyordu. Seferian-Jenkins, geçtiğimiz hafta Tampa Bay Buccaneers’in Arizona Cardinals’a yenildiği maçı iki reception ve 14 yard ile tamamlamıştı.

Sonuç olarak Buccaneers, yüksek turlardan seçtiği genç bir yeteneğini kendi elleriyle takımda uzaklaştırmış oldu ve böylece genel menajer Licht’in; Seferian-Jenkins, Mike Evans ve Vincent Jackson üçlüsüne ithafen kullandığı “Dunkaneers” lakabı da geçerliliğini yitirdi.