Tennessee Titans, kadrosundaki fazlalıklardan kurtulmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde, NFL’de henüz ikinci yılına girecek olan running back David Cobb’u takımdan kesen Tennessee ekibi, şimdi de Bishop Sankey ve Justin Hunter ile yollarını ayırdı.

Sankey, 2014 draftı’nın ikinci tur 54. sırasından Titans’ın yolunu tutmuş ve böylece, running back’lerin arka sıralara düştüğü o draft’ta en üst sıradan seçilerek kayda değer bir başarının altına imzasını atmıştı. Buna rağmen, genç oyuncunun kısa NFL kariyerindeki performansı hiç kimseyi tatmin edemedi.

Çaylak olarak geçirdiği 2014 sezonunda bulduğu 569 yard ile fena olmayan bir istatistik yakalayan Sankey’nin geçtiğimiz sezon üst üste sergilediği kötü performansların ardından Titans, running back’leri arasında top paylaştırma kararı almış ve bu, Cobb-Sankey-Anthony Andrews komitesinin kazananı da görece daha verimli oynayan Andrews olmuştu.

Chris Johnson’dan bu yana aradığı three-down back’ini bir türlü bulamayan Titans, bu off-season’da DeMarco Murray’e dev bir kontrat verip ardından draft’ın ikinci turunda, Alabama Crimson Tide’ın ulusal şampiyonluğa kadar uzanmasında en büyük pay sahiplerinden Derrick Henry’i seçtikten sonra, bu ikilinin arkasından running back depth chart’ının son sırasına Andrews’ü tercih etti ve sonuç olarak Cobb ve Sankey ile de yollarını ayırdı.

Titans, 53 kişilik resmi kadroların NFL’e teslim edilmesine saatler kala, yalnızca Sankey’i kesmekle kalmadı. Bir de üstüne bir diğer yüksek sıra seçimi Justin Hunter’ı da takımdan gönderme kararı aldı. 2013 draftı’nın 34. sırasından Titans’a giden Hunter, tıpkı Sankey gibi off-season hamlelerinin kurbanı oldu.

Nitekim Titans, off-season’da wide receiver kadrosunu güçlendirmek için de önemli adımlar attı ve önce Rishard Matthews, ardından da veteran Andre Johnson ile anlaştı. Bununla birlikte bir diğer receiver Kendall Wright’ın beşinci yıl opsiyonu kullanan ve veteran Harry Douglas’a da kadro bonusu ayarlayarak takımda tutan Titans adına bir de üstüne hazırlık kamplarında Tajae Sharpe’ın parlaması, Hunter için yolun sonunun geldiğinin bir bakıma habercisiydi.

Sonuç olarak uzun süredir playoff hasreti yaşayan Titans, Sankey ve Hunter hamlesiyle, bir türlü başarıya ulaşamadığı o karanlık dönemleri temsil eden iki oyuncudan kurtulmuş oldu. Bakalım, geçtiğimiz yıl Marcus Mariota’nın ilk tur ikinci sıradan seçilmesiyle başlayan bu revizyon süreci gerçekten de takım tarihine beyaz bir sayfa açıp henüz ikinci yılında meyvelerini vermeye başlayacak mı?