NFL’den umudu kesip kariyerine profesyonel beyzbol oynayarak devam etme kararı alan Tim Tebow, muradına erdi ve geçtiğimiz sezon, MLB (Major League Baseball) final serisi World Series’de, American League (AL) şampiyonu Kansas City Royals’a 4-1’lik sonuçla boyun eğerek ligi ikinci sırada tamamlayan New York Mets ile anlaştı.

Kolej liginin en değerli oyuncusuna verilen Heisman Ödülü’nü 2009 yılında kazanan eski NFL quarterback’inin, “Major League” seviyesine çıkabilmesi ise şu an çok zormuş gibi gözüküyor. Zaten Tebow da, Mets’in “Minor League” takımına katıldı ve kendisini burada ispat etmedikçe ülkedeki en üst düzey beyzbolun oynandığı “Major League”de boy gösterme fırsatı olmayacak.

NFL’de bir karşılığı olmayan “Minor League Baseball”u, NBA’deki Development League’in (D-League) beyzbol versiyonu olarak düşünmek yerinde olacaktır ve şunu da hatırlatmak gerekir ki, Birleşik Devletler’deki bütün “Minor League” oyuncuları da profesyonel sporcu kabul edilir.

29 yaşındaki Tebow, profesyonel seviyede beyzbol oynamak istediğini açıkladıktan sonra bu kararı, birçok MLB takımının dikkatini çekmiş ve geride bıraktığımız haftalarda da 30 MLB takımının 28’inden gelen scout’ların katılımında Tebow için bir work-out düzenlenmişti.

Lisedeki üçüncü senesinden beri beyzbol oynamamış Tebow, bu work-out sırasında özellikle sol el dominant bat’lerde (vuruş) gösterdiği performans ile scout’ların beğenisini toplamıştı ve bir scout da kendisi için “Vuruşlarını çok hızlı ve çok kuvvetli bir şekilde yapabiliyor.” derken “Solak bir vuruşçuya sahip olmak her zaman iyi bir şeydir.” ifadelerini kullandı.

Mets’in “Minor League” takımında outfielder olarak oynaması beklenen Tebow’un profesyonel beyzbol macerası ne kadar uzun soluklu olur, burası halen çok büyük bir sor işareti. Kendisini, tıpkı NFL’de olduğu gibi o takım senin o takım benim dolaşırken görme ihtimalimiz de var. Bütün bunlara rağmen, şu da su götürmez bir gerçek ki yaklaşık 12 senedir beyzbol oynamamış bir NFL oyuncusunun, kendisine “Minor League” takımında da olsa bile yer bulabiliyor olması takdire şayan bir durum.