Hücumu yıldızlarla dolu iki ezeli division rakibini karşı karşıya getiren Pazartesi Gecesi Futbolu (MNF), beklendiği üzere bol skorlu geçti ve  toplamda 77 sayının kaydedildiği karşılaşmada Atlanta Falcons, New Orleans Saints’i 45-32 ile dize getirmeyi başardı.

Karşılaşmaya damgasını vuran ise Falcons’ın muazzam koşu oyunu oldu. İki etkili running back’i Devonta Freeman ve Tevin Coleman arasında görev paylaşımını çok iyi yapan Atlanta ekibinde Freeman, maç boyunca aldığı 152 yard ile takımının mesafe kat etmesini sağlarken Coleman da üç touchdown koşusu gerçekleştirerek Falcons’ın skor yükünü çekti.

Üçüncü çeyrekte 38-25’lik üstünlüğü yakalamadan önce üst üste beş hücumda touchdown kaydedip bir de alan golü vurarak adeta Saints’in üzerine yağmur olup yağan Falcons’ta sezona iyi başlayan quarterback Matt Ryan, ilk iki maçta yakaladığı istikrarı bu karşılaşmada da sürdürdü ve sahadan iki touchdown pasıyla ayrıldı. İlginçtir ki, bu touchdown paslarından ikisi de yıldız wide receiver Julio Jones’a gitmedi; hatta Jones, takım arkadaşlarının harikalar yarattığı karşılaşmada yalnızca tek bir pas yakalayarak suskun kaldı.

Saints’in hücumdaki lideri Drew Brees ise takımını iyi yönettiği karşılaşmayı üç touchdown pasıyla tamamladı. Bu iyi oyununa karşın Saints’in sahadan boynu bükük ayrılmasını engelleyemeyen efsane quarterback, attığı interception ile başarılarla dolu kariyeri için büyük anlam ifade eden bir seriyi de sonlandırmış oldu.

Dördüncü çeyreğin başında Brees’in attığı pas, Falcons’ın New Orleans asıllı cornerback’i Deion Jones’a takılıp rakip takım hanesine 90 yard’lık interception return touchdown’u olarak yazılınca yıldız oyun kurucu, tek bir interception dahi atmadan isabeti yakaladığı 305 paslık serisine noktayı koydu. NFL tarihinde Brees’in bu istatistiği; Tom Brady (359), Alex Smith (312) ve Bernie Kosar’ın (309) arkasından dördüncü sırada geliyordu ve 37 yaşındaki quarterback için interception atmadan geçireceği iki maç, Brady’nin rekorunu tarihe gömmesi için yeterli olacaktı.

Hücumlarını Ryan ve Brees gibi iki iyi oyun kurucunun çektiği Falcons ve Saints arasında son yıllarda oynanan karşılaşmaların tamamı, savunmaların çaresiz kaldığı bir touchdown düellosuna dönüşüyordu; ancak bu kadarına da uzun süredir şahit olmamıştık. Bu iki divison rakibi arasındaki diğer maç, sezonun son haftasında bu sefer Atlanta’da oynanacak. Her ne kadar Saints, sezona (0-3) ile başlayıp playoff ihtimalini şimdiden zora soksa da bu iki ekipten en az birisinin post-season görebilmek için oynayacağı o maç, yine sürüyle touchdown izleteceğe benziyor.