Sezona üç maçta iki mağlubiyet ile sıkıntılı başlayan Arizona Cardinals’ın bu haftaki maçı kazanmaktan başka şansı yok, fakat bunu Carson Palmer olmadan yapmak zorundalar.

Cardinals takımı Perşembe gecesi San Francisco 49ers ile oynayacakları maçta as oyun kurucuları Carson Palmer’ın oynamayacağını resmi olarak duyurdu. Tecrübeli yedek Drew Stanton da böylece bu sezonda as oyun kurucu olarak ilk kez sahaya çıkmış olacak.

Palmer, geçtiğimiz hafta Los Angeles Rams ile oynadıkları maçta aldığı bir darbe sonucu bir beyin sarsıntısı geçirmişti. Head koç Bruce Arians, Palmer’ın giderek daha iyi olduğunu ancak tedbir nedeniyle takımla birlikte California’ya gitmeyeceğini açıkladı.

Geçtiğimiz sezon MVP adayları arasında olan Carson Palmer bu sezona oldukça yavaş başlamıştı. İlk dört maçta beş interception atan Palmer, derin paslarda yaşadığı sıkıntılarla da eleştirilmişti.

Drew Stanton, Palmer’ın omzundan yaşadığı sakatlık dolayısıyla sekiz kez sahaya çıktığı 2014 sezonundan beri ilk kez starter olarak bir maça başlayacak. Stanton kariyeri boyunca starter olarak sahaya çıktığı maçlarda yedi galibiyet ve beş mağlubiyet elde etmişti ki bunların 5-3’ü bahsettiğimiz 2014 sezonunda gerçekleşmişti.

Stanton’ın Arians’ın hücum takımını taşıyabileceği aşikar ama Palmer’ın cesur yürek tavırlarına sahip olmadığı ve onun yerini dolduramayacağı kulislerde konuşulmaya başlandı bile.

Geçtiğimiz hafta Rams maçında sahaya çıkan Stanton, attığı 11 pasın dört tanesini başarılı olarak tamamlayabilmiş, %36.4 lük başarı oranıyla, 37 yard kazandırmış ve maalesef bu zayıf performansının yanında iki tane interception atmıştı.

Stanton’ın kariyer pas istatistiği ise %54. Tecrübeli oyuncu 2014 sezonunda, pas başına ortalama 7.1 yard oranıyla kendi kariyer rekorunu kırmıştı. Bu rakamlar da 2016 yılında neden oyun kurucular arasında 23. sırada yer aldığını özetliyor sanırım…

Cardinals’ın kadrosunda Carson Palmer ve Drew Stanton’ın ardından üçüncü quarterback olarak bulunan Zac Dysert ise 49ers maçına yedek oyun kurucu olarak yer alacak ve Stanton’ın olası bir sakatlığı halinde forma bekleyecek.

Arizona Cardinals takımı bu hafta, koşu oyunlarında maç başına 165.7 yard izin veren bir 49ers defansı karşısında, running back’leri David Johnson ve Andre Ellington’a fazlasıyla muhtaç olacak…