NFL’de söz konusu sakatlık olduğu zaman beraberinde de bilgi kirliliği oluşuyor. Özellikle sosyal medyada her muhabirin farklı bir kaynak göstererek durumu daha da alevlendirmesi sakatlığı geçiren oyuncunun da hoşuna gitmiyor.

Bu olaylardan biri de geçtiğimiz gün yaşandı. Houston Texans maçının ilk çeyreğinde sakatlanıp sonrasında maça devam eden Denver Broncos running back’i C.J. Anderson’ın birkaç hafta sahalardan uzak kalacağı belirtilmişti. NFL.com’dan Ian Rapoport, dün attığı bir tweet ile ortalığı karıştırdı ve aldığı kaynaklara göre C.J. Anderson’ın, yakınlarına sezonu kapadığını söylediğini belirtti:

Kendisiyle ilgili bu haberi okuyan C.J. Anderson ise Rapoport’un bu tweet’ini alıntılayarak bu bilgilendirmenin kesinlikle yanlış olduğunu belirtti. Fakat Anderson, bu çıkışının üzerinden kısa bir süre geçmişken oldukça garip bir şekilde attığı tweet’i sildi.

Ian Rapoport ve Anderson derken bu “Tweet savaşları”na son katılan isim, ESPN’den Adam Schefter oldu. Attığı tweet’inde Çarşamba gecesi çekilen MR sonucu Anderson’ın çapraz bağlarını koparmadığını söyleyen emektar muhabir, takımın ilerleyen süreçte detaylı bir açıklama yapacağını söyledi:

Hem Anderson hem de Schefter’dan gelen bu düzeltmeyle ilk tweet’inin abartı içerdiği izlenimine kapılan Rapoport, bir kez daha klavye başına geçti ve bu sefer ağız değiştirerek Anderson’ın kemik zedelenmesi nedeniyle en az birkaç hafta oynayamayacağını söyledi. Tabi koskoca NFL.com muhabiri Rapoport, millete “Sözünden döndü” imajı vermesin diye bu sürenin büyük ihtimalle uzayacağını da sözlerine ekledi:

Peki bu keşmekeşte haklı olan kimdi veya böylesine zıt iddiaların döndüğü bir ortamda gerçekte haklı olan birisi var mıydı? İnanmayabilirsiniz ama, Rapoport’un düzeltmek zorunda kaldığı ilk tweet’i aslında doğruyu söylüyordu. Nitekim Broncos, Cumartesi günü Anderson’ı Injured Reserve’e (IR) koyarak bu listeden çıkabilmesi için en az sekiz haftaya ihtiyacı olan yıldız oyuncunun normal sezonunun gerçekten de bitirdi.

Öte yandan C.J. Anderson’ı IR’a koyan Denver Broncos, running back’in sağ dizindeki menisküsünden geçirdiği ameliyatının iyi geçtiğini söyledi. Anderson, IR kuralları gereği en az altı hafta antrenmanlara ve sekiz hafta da maçlara çıkamayacak. Takım, Anderson’ın playoff’lara yetişeceğini temenni ediyor.

IR’a konulmasının ardından tweet atan Anderson, çok güzel bir sezonu geride bıraktığını ve yapması gereken tek şeyin dinlenmek ve playoff’lara yetişmek olduğunu belirtti.

Anderson’ın yokluğunda forma giyecek olan çaylak Devontae Booker geçtiğimiz hafta 83 yard ve bir touchdown’lık performans ile takımı bir nebze rahatlatmış oldu. Booker arkasında ise forma şansı bekleyecek olan isim NFL’de ikinci sezonunu geçiren Kapri Bibbs olacak.