Seattle Seahawks, 29 yaşındaki running back C.J. Spiller’ı geçtiğimiz Çarşamba günü serbest bıraktı. Seattle ekiv, Spiller’ın ayrılmasıyla oluşan kadro boşluğunu fullback Will Tukuafu ile yeniden sözleşme imzalayarak doldurdu.

Sezona New Orleans Saints ile başlayan Spiller, Saints tarafından dördüncü haftada serbest bırakıldıktan sonra running back sakatlıklarından muzdarip Seattle Seahawks ile anlaşmıştı. Seahawks ile çıktığı iki maçta sadece üç kez top taşıyan Spiller, buna ek olarak beş pas yakalayıp toplam 43 yard’lık reception yapmıştı.

Buffalo Bills forması altnda 1244 yard koşarak sükse yaptığı ve bu performansıyla Pro Bowl’un yolunu tuttuğu 2012 sezonundan bu yana NFL’in en trajik hikayelerinden birisinin baş kahramanı olan Spiller, sezonlar ilerledikçe daha büyük düşüşler yaşamış ve bir zamanların yıldızı iken artık forma giydiği takımlarda süre bile alamayacak konuma gelmişti.

Genç yıldız Thomas Rawls’un talihsiz sakatlığı sonrası vetarn running back Christine Michael’ın sürüklediği Seahawks koşu hücumu, çaylak C.J. Prosise’ın da sağlığına kavuşması ve sahadaki yerini almaya hazır olmasıyla birlikte kadrosunda bir fazlalık halini alan Spiller’ı takımdan gönderme kararı aldı.

Seahawks, bu hamlesinin üzerine ise 127 kiloluk dev fullback Tukuafu ile yeniden sözleşme imzaladı. 2014 yılında yine Seahawks ile anlaşan Tukufau, geçtiğimiz Eylül ayında takım tarafından serbest bırakılmıştı.