Sezona çaylak oyun kurucusu Carson Wentz ile beklenmedik şekilde iyi başlayıp ilk üç hafta boyunca yenilgi yüzü görmeyen Philadelphia Eagles, dün akşam oynanan Detroit Lions maçında sahadan 23-24 mağlup ayrılarak sezonun ilk yenilgisini almış oldu.

Maçın büyük çoğunluğunu önde götüren Detroit Lions, bitime doğru 23-21 geriye düşmüştü. Buna rağmen Lions savuması, Eagles running back’i Ryan Mathews’i fumble’a zorladı ve böylece maçı kazandıracak son bir sayı şansı için topun hakimiyetini eline geçirdi.

Drive’ın ilerleyen hücumlarında end zone’a ulaşmayı başaramayan Detriot ekibi, yıldız kicker Matt Prater’ın alan golü ile skoru 24-23’e getirdi ve Bunun üzerine Lions için savunulacak bir Eagles drive’ı, üç haftadır üst üste sahadan mağlubiyetle ayrılan takım için galibiyet anlamına gelecekti.

Lions, o drive’da sadece Wentz önderliğindeki Eagles hücumunu durdurmakla kalmadı ve bitime bir buçuk dakika kala çaylak oyun kurucunun pasını Darius Slay ile intercept ederek maçın skorunu da erken belirledi. Aslında Wentz’in o son pozisyonundaki tercihi biraz tartışmaya açıktı. Maçı kazanması için sadece alan golü mesafesinin yeterli olduğu dakikalarda böyle bir uzun pas denemesi Eagles adına pahalıya patladı. İşte Wentz’in NFL kariyerindeki ilk interception’ı:

 

Çaylak sezonunu çok iyi bir geçiren Wentz, maçı 25/33 isabet, 238 yard ve iki touchdown pası ile tamamlarken, maçın bitimine doğru yaptığı top kaybıyla kariyerindeki ilk interception’ıda Detroit Lions’a karşı atmış oldu.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan genç oyun kurucu, “Bugün çoğu kez kendi ayağımıza sıktık. Kural dışı fauller, oyun gecikmeleri… Bunların hepsi bizi olumsuz etkiledi.  Bunlardan ders çıkarmamız gerek.  Lions takımını da tebrik ediyorum. Son hücumlarında geriden gelip bizi yendiler.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan fumble’a zorlanarak topun Detroit Lions’a geçmesine ve devamında da mağlubiyete sebep olan running back Ryan Mathews ise “Bu tür pozisyonlarda daha iyi olmam gerekiyor. Takım arkadaşlarımı yüzüstü bırakamam.” açıklamalarını yaptı. Ancak halbuki tecrübeli running back, bütün takımı çoktan hayal kırıklığına uğratmıştı bile.