Bu sezon arka arkaya sakatlıklarla sarsılan San Diego Chargers’a bir şok da yıldız cornerback Jason Verrett’den geldi. Verrett, basına yaptığı açıklamada ön çapraz bağlarında kısmi yırtık olduğunu ve sezonu kapattığını söyledi.

Geçtiğimiz hafta Chargers’ın New Orleans Saints’e yenildiği maçta tam süre alan Verrett’in sakatlığı takıma büyük bir şok yaşattı. Alınan haberlere göre Chargers böyle büyük bir sakatlık beklemiyordu.

Chargers head koçu Mike McCoy’a göre Verrett geçtiğimiz Salı günkü antrenmanda dizinde ağrı hissedene kadar sakatlığı hakkında söz etmemiş. Sonrasında Çarşamba günü takım doktoru tarafından muayene edilen Verrett’in ön çapraz bağlarında kısmi yırtık olduğu belli oldu.

Sakatlığı hakkında takımın web sitesine açıklama yapan Verrett; “Gerçekten çok can yakıcı bir olay. Güzel bir başlangıç yaptıktan sonra gerçekten bu sezon oynamayı çok istiyordum. Bir kez daha Pro Bowl oynamak istiyordum. Hepsinden önemlisi çıkıp futbol oynamak istiyordum. Gerçekten çok üzücü. Dün sakatlığımı öğrendikten sonra ağladım.” dedi.

Çaylak sezonunda birçok sakatlıklarla uğraşan Verrett geçtiğimiz sezonu sağlıklı bir şekilde geçirmiş ve sadece iki maç kaçırmıştı. Aynı sene Pro Bowler’a seçilen genç cornerback bu seneki tüm maçlarda görev almasına rağmen talihsiz bir şekilde sezonu kapadı.

Verrett’in de sakatlığı ile birlikte Chargers NFL’in en yetenekli sakatlar listesine sahip durumda. İlk hafta yıldız wide receiver Keenan Allen’ı kaybeden takım bir hafta sonra bir başka önemli oyuncusu Danny Woodhead’i kaybetmişti. Üçüncü hafta ise sezonu kapatan isim ise yıldız linebacker Manti Te’o olmuştu.

Öte yandan Verrett’in sezonu kapamasının ardından Chargers eski oyuncusu cornerback Steve Williams ile anlaştı. Williams geçtiğimiz haftalarda Los Angeles Rams tarafından serbest bırakılmıştı.