Houston Texans karşısında alınan galibiyette, koşu hücumunu bu sezon ilk defa istediği seviyeye taşıyan Denver Broncos’a yıldız running back’i C.J. Anderson’dan kötü haber geldi. Karşılaşmanın ilk çeyreğinin sonlarına doğru sakatlanan Anderson, buna rağmen maça geri dönmüş ve döndükten sonra takımına 14 hücumda 84 yard kazandırarak bu sezonki en iyi performansını sergilemişti.

Buna rağmen sağ dizindeki sakatlığının, yıldız running back’i en azından birkaç hafta sahalardan uzak tutacağı anlaşıldı. Çeşitli doktorlarla görüşecek oyuncunun sezonu tamamen kapatma gibi bir ihtimalinin de söz konusu olduğu açıklandı.

Anderson’ın yokluğunda Broncos koşu hücumunu yükünü 2016 NFL Draftı’nın dördüncü turunda seçilen Devontae Booker sırtlayacak ve ona, NFL’de üçüncü yılını geçiren Kapri Bibbs destek olacak. Şimdiye kadar gelecek vaat etmesine rağmen çok güçlü olmadığı için Anderson’ın yedeği olarak kalan Booker, böylece kendisini tam olarak kanıtlama fırsatı bulacak.

Karşı takımı bunaltan savunması öncülüğünde NFL’in en iyi kadrolarından birine sahip olan Broncos, geçtiğimiz yıl Peyton Manning’e rağmen (!) Super Bowl 50’yi kazanmıştı. Bu sezon da maçları kazanmaktan çok kaybetmemek için oynayan oyun kurucu Trevor Siemian’ı taşıyan savunmanın en büyük yardımcısı hiç şüphesiz koşu hücumu olacaktır.

Anderson’ın sakatlığı büyük bir darbe gibi görünse de Booker, şimdiye kadar gösterdiği performanslar ile bu yükü taşıyabilecek bir oyuncu olduğunun sinyallerini verdi.