Sezonun flaş ekibi Oakland Raiders, tam 23 ceza alarak NFL rekoru kırdığı maçta uzatmaların bitimine bir dakika 40 saniye kala Derek Carr’ın Andre Holmes’e attığı 41 yard’lık pas ile deplasmanda Tampa Bay Buccaneers’i 30-24 devirerek 15 yıl sonra ilk kez sezonun ilk yarısını altı galibiyetle kapatmayı başardı.

Bu sezon oynadığı oyunla devleşen 25 yaşındaki Carr, bir büyük performansa daha imza attı ve karşılaşmayı 530 yard ve dört touchdown ile bitirdi. Genç yıldız, böylece NFL tarihinde bir maçta 500 yard ve dört touchdown pası barajını geçip üstüne üstlük tek bir interception dahi atmayan üçüncü quarterback oldu. Daha önce bu başarıya Ben Roethlisberger ve Y.A. Little ulaşmıştı.

Dört touchodown pasından birisini takımın sol tackle’ı Donald Penn’e atan Carr’ın bu istatistiklerini bir kenara bırakırsak Raiders, maç boyunca aldığı 23 ceza ile de uzun süre hafızalardan çıkmayacak bir maçı geride bıraktı. 23 maç ceza derken Bucs tarafından decline edilen (geri çevrilen) veya offsete uğrayan (birbirini telafi eden) cezaları saymıyoruz bile.

Yine de bu cezalarla bile tam tamına 200 yard kaybetmeyi başaran Raiders, bir maçta en çok ceza yiyen NFL takımı olarak tarihe geçti. Daha önceki rekor (22); Brooklyn Tigers (1944), Chicago Bears (1944) ve San Francisco 49ers’a (1998) aitti.

Ceza yemekten bıkmayan Raiders, maç boyunca istikrarlı bir şekilde yard kaybederek aslında bir bakıma rakibinin skora tutunmasını sağladı. Buna rağmen, bitime dört saniye kala son bir alan golüyle maçı kazanacak duruma gelen Oakland ekibinde tecrübeli kicker Sebastian Janikowski 50 yard’lık denemeden faydalanamayınca, Cincinnati Bengals – Washington Redskins karşılaşmasının ardından bu hafta oynanan bir maçta daha skorun kilidini çözmek için uzatmalara gidildi.

İşe bakın ki, Tom Brady’nin altıncı turda seçildiği 2000 NFL Draftı’nda ilk turdan Oakland Raiders’ın yolunu tutan Janikowski’nin ayağına uzatmalarda bir kez daha maç kazandırma fırsatı geldi ancak 38 yaşındaki kicker, 52 yard’lık son denemesinde de isabeti bulamayınca maça noktayı koyamadı.

Janikowski’nin üst üste iki fırsatı harcaması sonrası sorumluluğun üzerine yüklendiği hisseden Carr ise, “Bütün hizmeti de devletten bekliyorsunuz.” edasıyla sahaya çıktı ve adeta maçın nasıl kazandırılacağının uygulamalı eğitimini verdi. Yıldız quarterback, uzatmaların bitimine bir dakika kala 45 saniye kala genç wide receiver Andre Holmes’a attığı 41 yard’lık pasla galibiyeti takımına getirmeyi başardı.

Böylelikle bu sezon oynadığı beşinci dış saha maçında da yenilgi yüzü görmeyen Raiders, 1977 sezonundan bu yana ilk kez bir sezonda oynadığı ilk beş deplasman maçından da galibiyetle ayrılmayı başardı. Şu an AFC Batı Grubu’nun zirvesinde bulunan ekip, önümüzdeki hafta grubun bir diğer güçlü ismi Denver Broncos’u Oakland’da ağırlayacak.