Denver Broncos’da Gary Kubiak sürprizi yaşanıyor. Pazartesi günü resmi açıklama yapan genel menajer John Elway, head koçun migren rahatsızlığı nedeniyle 17 Ekim’e kadar takımın başında olamayacağını söyledi. Böylelikle Kubiak, bu Perşembe günü Denver Broncos’un San Diego Chargers ile karşılaşacağı maçta takımının başında olamayacak.

Elway’in aktardığına göre Kubiak, Pazar günü Broncos’un 2016 sezonundaki ilk mağlubiyetini yaşadığı Atlanta Falcons maçı öncesi kendisini iyi hissetmediğini genel menajere söylemiş. Karşılaşmanın ardından durumu kötüleşen ve hastaneye götürülen Kubiak o geceyi hastanede geçirmişti.

Hastanede belirli testlere tabi tutulan Kubiak’ın sonuçları ise temiz çıktı. Head koçun sağlık durumu hakkında konuşan Elway, Broncos forması giydiği dönemde kendisinin yedekliğini yapan eski takım arkadaşı Kubiak’ın durumunun iyi olduğunu ve iyileşmeye odaklandığını belirterek onun dışındaki herkesin Perşembe günkü maçı kazanmaya odaklandığını söyledi.

Takımın bu derecede tedbirli davranmasının sebebi Kubiak’ın 2013 yılında Houston Texans’ı çalıştırdığı dönemde maç sırasında bir anda yere yığılmış olması. O olaydan hemen sonra hastaneye kaldırılan Kubiak’ın geçici iskemik atak geçirdiği tespit edilmişti.

Kubiak’ın yokluğunda Perşembe günü takımın başında özel takımlar koçu Joe DeCamillis’in görev alacağı belirtildi. Peki bu göreve neden defans koçu Wade Phillips veya ofans koçu Rick Dennison getirilmedi, diye düşünebilirsiniz. Bunun cevabı da yine de Elway’den geliyor. Nitekim genel menajer, bu iki koçun işlerine odaklanmalarını ve normal görevleri dışında herhangi bir endişe duymamalarını istiyor.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Elway, “Bu geçici görev herhangi birine verilebilirdi. Bence bu eksikliği en iyi şekilde kapatmanın yolu Wade ve Rick’in kendi işlerine odaklanmalarını sağlamak. Hem bu şekilde oyuncular da daha iyi hissedeceklerdir.” ifadelerini kullandı.

Bu hafta takımını yalnız bırakacak olan Gary Kubiak’ın yedinci hafta eski takımı Houston Texans ve eski oyuncusu Brock Osweiler ile karşılaşacağını düşünürsek kesinlikle takımının başında olmak isteyeceği aşikar.