Henüz iki sezon öncesine kadar Super Bowl adayı olarak gösterilen Indianapolis Colts, geçtiğimiz sezon yaşadığı düşüşü bu sezonda da sürdürünce sorunların faturası da yavaş yavaş kesilmeye başlandı ve ilk günah keçisi de Antonio Cromartie oldu. Colts, sezon başından beri tüm maçlarda ilk 11’de görev alan tecrübeli cornerback Antonio Cromartie’yi geçtiğimiz gün serbest bıraktı.

Haberi aldıktan sonra Instagram üzerinden açıklama yapan 32 yaşındaki veteran, “Bugün takım tarafından serbest bırakıldım. Indianapolis’te güzel birkaç hafta geçirdim. Tüm taraftarlara desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı.

Pre-season döneminde yıldız cornerback Vontae Davis’in yokluğunda takıma katılan Cromartie, oynadığı dört maçta 14 tackle’lık performans gösterdi. Kariyerinde dört kez Pro Bowler seçilen Cromartie’nin performansı 2014 yılından bu yana düzenli bir düşüş içerisindeydi. New York Jets forması giydiği 2015 sezonunda da cornerback’ler arasında reception başına 18.8 yard ile rakip takımlara en çok taviz veren oyuncuydu.

Bu sebeple Jets tarafından sezonu takiben serbest bırakılan Cromartie, uzun süre hiçbir takımla anlaşamamış ve Ağustos’un ortasında da Colts ile sözleşme imzalamıştı. Hatta Cots ile oldukça “makul” bir fiyata anlaşan Cromartie’nin, sahip olduğu 13 çocuğunun nafaka parasını ödeyebilmek adına Indianapolis’in yolunu tuttuğu düşünülüyordu.

30-27’lik Jacksonville Jaguars mağlubiyetinde yaptığı hatalarla takımı aleyhine üç kez ceza yiyen Cromartie’nin geleceği de merak konusu. Geçtiğimiz offseason’da fazla teklif almayan oyuncuyu Indianapolis Colts, Davis’in yokluğunda kadrosuna katmıştı. Cromartie’nin bir sonraki durağı da bu tür bir sakatlık sonrası ihtiyaçtan kaynaklanan bir transfer olacaktır.

Öte yandan Colts’un tek hamlesi de Cromartie’yi serbest bırakmak olmadı ve takım, aynı zamanda linebacker Sio Moore ile de yollarını ayırdı. Moore’da bu sezon ki tüm maçlarda görev almıştı. Colts’un sezona kötü başlamasındaki sebep gerçekten de Cromartie ve Moore muymuş, bunu ilerleyen haftalarda göreceğiz.