Sezon boyunca rakip takımların first string (birincil) savunmalarına karşı varlık gösteremeyen Jacksonville Jaguars’da kötü gidişatın ilk faturası, hücum koçu Greg Olson’a kesildi ve 2015 sezonunun başında görevi devralan Olson, takımdan kovuldu. Bu hamlesinin üzerine Jaguars, quarterback koçu Nathaniel Hackett’ı ofansif koordinatörlüğe getirdi.

Geçtiğimiz sezon, dinamik yapısıyla sayı bulmakta zorlanmayan Jagaurs hücumunun başındaki isim olan Olson, quarterback Blake Bortles’ın sezonu 35 touchdown pası ile kapatmasının altındaki en büyük etkenlerden birisi olmuştu. Ancak, bu sezon devran tersine döndü ve Bortles, tıpkı çaylak sezonundaki gibi cep içerisinde zorlanırken koşu hücumu için de üç haneli yard’lar bir hayal olmaya başladı.

Bütün bu problemlerin sonrasında head koç Gus Bradley ile arası açılan ve bu da takımdan gönderilmesine sebep olan Olson, haberi alır almaz yaptığı açıklamalarda  “Bu sezon koşu hücumu istediğimiz seviyeye bir türlü çıkamadı ve bu da, hücumda daha çok sorumluluk alması gereken Bortles’ın performansını  fazlasıyla etkiledi.” derken “Şu an size birçok bahane sunabilirdim ama şu su götürmez bir gerçek ki, bütün bunların sorumluluğu da ofansif koordinatöre ait.” ifadelerini kullandı.

Bradley ise Olson’ın bu zaman kadar takıma yaptığı katkıları takdir ederek “Greg’in koçluk yetenekleri muazzam, geçtiğimiz sezonki hücum performansımızın saha kenarındaki kahramanı da yine kendisiydi.” dedi ve yapılan hamlenin sebebini “Fakat bu sezon yaşadığımız hayal kırıklığı sonrası, hücumda bir değişikliğe şiddetle ihtiyacımız vardı.” olarak açıkladı.

Bradley, pek de haksız sayılmaz. Nitekim Jaguars, hücumu uzun süredir yerinde sayıyordu ve bu sebeple dışarıdan bir müdahaleye şiddetle ihtiyaç vardı. Son olarak Perşembe akşamı Tennessee Titans’a 36-22’lik skorla kaybedilen karşılaşmada Jaguars’ın iki running back’i Chris Ivory ve T.J. Yeldon, toplamda sadece 22 yard koşabilmişti.

Hücumun bu içler acısı performansı sonrasında herkes Bradley’nin işinden olacağını düşünürken Pakistan asıllı sahibi Shad Khan, Florida-Times Gazetesi’ne verdiği demeçte Bradley ile yolları ayırmak gibi bir planlarının olmadığını söyledi ve head koçun koltuğunu sağlamlaştırdı. Bu da bütün okları Olson’ın üzerine çevirmişti.

Dört sezondur bunca başarısızlık ve hayal kırıklığı üzerine halen takımda yeri sabit olan Bradley ile Khan arasında nasıl bir ilişki var; Khan, Bradley’i niye bu kadar koruyor, orasını bilen yok. Buna rağmen takım, beklenenin altında kalmaya devam ederse bu “Kutsal İttifak”ın bozulması kuvvetle muhtemel.