NFL’in International Series (Uluslararası Serileri) kapsamında İngiltere’nin başkenti Londra’da oynanan karşılaşmada, nefesleri kesen son çeyreğin galibi Jacksonville Jaguars oldu ve sezonun ilk galibiyetini evinden binlerce kilometre uzakta alan ekip, division rakibi Indianapolis Colts’u 30-27 ile dize getirmeyi başardı.

Daha önce Şampiyonlar Ligi finalini de düzenlemiş Wembley Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı maçta Jaguars adına yıldızlaşan isim quarterback Blake Bortles oldu ve sezona çok kötü başlayan Bortles, iki touchodown pası atıp bir de touchdown koşusu gerçekleştirerek deyim yerindeyse üzerindeki ölü toprağını da atmayı başardı.

Son dokuz yıldır İngiltere’de düzenlenen 13 karşılaşmanın dördünde sahaya çıkarak bu alanda diğer NFL takımlarını geride bırakan Jaguars için tek sevindirici gelişme Bortles’ın performansı da değildi.

Özellikle çaylak pass rusher’lar Dante Fowler Jr. ve Yannick Ngakoue’nin Colts quarterback’i Andrew Luck’a maç boyunca göz açtırmaması, Allen Robinson ile birlikte ligin en atletik wide receiver ikilisini oluşturan Allen Hurns’ün maçın kırılma anında sezonun touchdown siftahını yapması hem Jaguars’ı galibiyete taşıdı hem de takımdan gönderilmesi gündemde olan head koç Gus Bradley’nin, koltuğuna tutunmasını sağladı.

Bütün bu gelişmelere rağmen, Jaguars’ın maçı koparması sanıldığı kadar kolay olmadı. Nitekim takım, üçüncü çeyrekte 23-6 gibi farklı bir skorla önde olmasına karşın o zamana kadar sahada varlık gösteremeyen Colts hücumunun bulduğu üst üste touchdown’lar karşısında çaresiz kaldı ve Luck, son çeyrekte önce T.Y. Hilton’ı sonrasında ise Philip Dorsett’i Jags end-zone’unda topla buluşturunca maç bir anda 30-27’ye geldi.

Colts, bununla da kalmadı ve takip eden Jaguars drive’ını durdurup hücum sırasını eline geçirince Luck ve arkadaşları, uzun bölümünü geride götürdükleri maçı bir alan golü ile uzatmaya taşıyacak pozisyona geldi. Ancak dördüncü hakka taşınan o drive’da Luck’ın, koşu oyunu gerçekleştirip takımını birinci hakka taşıma imkanı varken tight end Dwayne Allen’a pas atması, bu fırsatın ellerinden kayıp gitmesine sebep oldu. Nitekim, Jags cornerback’i Josh Johnson’ın baskısı sonucu topun kontrolünü sağlayamayan Allen, Colts’u olası bir galibiyetten de etti.

Takım sahibi Shad Khan’ın İngiltere ile sıkı temaslarının olması sebebiyle Atlantik ötesine taşınmasının gündemde olduğu Jags, böylece sezonun ilk galibiyetini division’daki önemli rakiplerinden Colts’a karşı alırken sezona iki mağlubiyetle başlayıp geçtiğimiz hafta, sakatlıklardan illallah getirmiş San Diego Chargers’ı alt eden Colts ise galibiyet parolasıyla çıktığı karşılaşmadan büyük hayal kırıklığı ile ayrılmış oldu.