Baltimore Ravens tarafından kadro dışı bırakılmasının üzerinden iki hafta geçtikten sonra Justin Forsett, kendine yeni bir takım buldu ve yetenekli running back, Detroit Lions ile sözleşme imzaladığını Twitter hesabı üzerinden duyurdu. Hatta Pazartesi günü Lions ile antrenmanlara çıkmaya da başladı.

Ravens’ın running back kadrosunda genç isimlerin parlamasıyla gerilerde kalan Forsett, son maçlarda daha çok bench’te zaman geçirmeye başlamıştı. Terrance West, çaylak Kenneth Dixon ve pas oyunlarında etkili olan Buck Allen’ın gölgesinde kalan Forsett, iki hafta önce takımından kendisini serbest bırakmasını istemişti. Bu isteğini, süre alabileceği bir takımda kendine bir yer bulabilmek için Ravens’a ileten tecrübeli oyuncu, aradığı fırsatı Detroit Lions’da yakalayacağa benziyor.

Lions’ın yıldız running back’i Ameer Abdullah’ın, ayağından yaşadığı sakatlık nedeniyle uzun bir süre sahalardan uzak kalacak olmasının yanında, çaylak running back Dwayne Washington da ayak bileğinden yaşadığı sakatlıkla mücadele ediyor. Theo Riddick ve Zach Zenner ise tackle’ların arasından rahatlıkla sıyrılabilecek oyuncular değiller. Anlayacağınız üzere Detroit Lions’ın bu sezon running back’lerinden yana yüzü bir türlü gülmedi.

Toplam koşu yardı sıralamasında 23. sırada yer alan Lions, sezonda şimdiye kadar maç başına 89.8 yard gibi düşük bir ortalamaya sahip. Son üç haftadır Abdullah olmadan oynayan Detroit ekibi, bu üç haftada ise maç başına 65.3 gibi yerlerde sürünen bir ortalama elde etmişti ki asıl içler acısı durum, bu istatistiklerde en çok koşu yardı alan ikinci oyuncunun quarterback Matthew Stafford olmasıydı.

Matthew Stafford, Lions hücum koordinatörü Jim Bob Cooter’ın koçluğunda eski günlerine döndüğü izlenimini yaratsa da yer hücumlarında running back’lerin sergileyeceği performansa oldukça muhtaç. Yoksa rakip pass rusher’ların dikkati hep kendisinin üzerinde olmaya devam edecek.

Öte yandan, kariyerinin kırılma noktası olan 2014 sezonundan beri Justin Forsett, kendisine bir yer arıyor desek yeri ki o sezonda oynadığı 13 maçta taşıma başına 4.06 yard ortalama kaydetmeyi başarmış ve sezonun en büyük yıldızılarından birisi olarak kariyerinde ilk kez Pro Bowl’un yolunu tutmuştu.

Detroit’in iç koşularda başarılı olan bir running back’e ve 30 yaşındaki Forsett’in de kendisinin hala umut vaat den yeteneklerinin olduğunu kanıtlamaya ihtiyacı var. Umarız bu karşılıklı ilişkiden, her iki tarafı ve tabii ki Amerikan futboluseverleri memnun edecek performanslar izleriz.