Pittsburgh Steleers, Buffalo Bills’in eski running back’i Karlos Williams ile sözleşme imzaladı. Geçtiğimiz sezon LeSean McCoy’un sakatlandığı dönemde, bir süreliğine ilk 11’de forma şansı bulan çıkan genç oyuncu, Steelers’ın antrenman kadrosunda yer alacak ve aktif kadroya yükselebilmek için mücadele verecek.

NFL’in madde bağımlılığı politikasını ihlal ettiği gerekçesiyle 2016 sezonunun ilk dört haftasında uzaklaştırma cezası alan Williams, off-season kamplarındaki formsuzluğu da göz önüne alınarak Bills tarafından 21 Ağustos’ta serbest bırakılmıştı.

23 yaşındaki running back, antrenman kamplarına aktif listede başlamıştı ancak Temmuz ayında formdan düşmüş olduğu basına sızdı. Hatta off-season’da 118 kiloya kadar çıkan Williams, aşırı ve hızlı kilo almasını hamile olan nişanlısının ‘aşermesi’ne ve fazla yeme isteğine bağlamıştı.

Steelers cephesine göz attığımızda takımın uzun zamandır Le’Veon Bell ve DeAngelo Williams’ın arkasına güvenilir bir running back arayışı içerisinde olduğunu söylemek gerek. Steelers, Bills tarafından serbest bırakıldıktan sonra Karlos Williams’ı gözüne kestirmiş olacak ki sezon öncesi de Williams’ı takımla birlikte antrenmanlara çıkarmıştı.

Steleers linebacker’ı ve aynı zamanda Karlos’un abisi olan Vince Williams da birkaç hafta önce kardeşinin kariyerini tekrardan yükselişe geçirebilmesi için Pittsburgh Steelers’ın iyi bir takım olacağını açıklamıştı.

Öte yandan, Steleers’daki running back depth chart’ının üçüncü sırası şu an için pek de güven vermiyor. Şimdilik bu görevi Fitzgerald Toussaint üstleniyor ama takım, geçtiğimiz sezon Divisional Round’da Denver Broncos’a karşı yaptığı fumble ile Super Bowl hayallerini suya düşüren Toussaint’ı halen affedebilmiş gibi görünmüyor.

Buffalo Bills’in 2015 draftı’nda beşinci tur seçimi olan Karlos Williams, NFL kariyerinde üçü starter olmak üzere toplam 11 maçta oynadı. Oynadığı maçlarda 93 taşıma yapıp 517 yard alan genç running back, yedi touchdown koşusu gerçekleştirdi ve buna ek olarak iki de touchdown pası yakaladı.

Ligde çıktığı ilk altı maçın her birinde touchdown kaydeden Williams, 2015 yılında yani çaylak sezonunda bu performansıyla bir NFL rekorunu da egale etmişti. New England Patriots’ın running back’i Robert Edwards, 98 sezonunda çaylak iken kariyerindeki ilk altı maçın her birinde touhdown yaparak Williams’tan önce rekoru kıran kişiydi.