2016 sezonunda istikrarı bir türlü yakalamayan ve bir hafta gayet iyi bir iş çıkarıp öbür hafta sahadan silinen Green Bay Packers, aradığı ilacı son yıllarda alıştığımız gibi yine Chicago Bears’da buldu ve NFC Kuzey Grubu’ndaki zayıf rakibini 26-10 ile alt ederek moral depoladı.

Hafta içerisinde iki büyük şok yaşayan ve running back depth cahrt’ının başında bulunan iki önemli isim James Starks ve Eddie Lacy’i uzun süreli sakatlığa kurban veren Packers’ı bu maçta sırtlayan isimler ise takımın genç yıldızları Davante Adams, Ty Montgomery ve Randall Cobb oldu.

Normal pozisyonu wide receiver olmasına rağmen maça Packers’ın ilk 11 running back’i olarak çıkan Montgomery, Bears savunmasına karşı dokuz kez top taşırken taşıma başına da 6.7 yard kazanarak Eddie Lacy’nin uzun süredir yakalayamadığı bir istatistiği elde etmiş oldu. Montgomery ile birlikte zaman zaman backfield’da yer alan Cobb ise beş taşımada 21 yard aldı. Yeni transfer edilen running back Knile Davis ise dördüncü çeyreğin sonlarına doğru forma şansı bulabildi.

İşin pas hücumu tarafında ise Cobb, 95 yard’lık reception ve yakaladığı bir touchdown pasıyla yıldızlaşırken bu alanda Cobb’u da geride bırakıp maçı domine eden isim Davante Adams’tı. Potansiyelini sahaya yansıtamadığı gerekçesiyle iki sezondur kıyasıya eleştirilen Adams, nihayet Bears karşısında açıldı ve savunmaya çok zor anlar yaşatan genç receiver, iki touchdown ve 132 yard’lık dev bir performansa imzasını attı.

Genç yıldızların sahada sergilediği bu muazzam oyun, sadece bu maçın hikayesiyle sınırlı olarak kalmadı ve NFL’in de tarihine geçti. Montgomery, Adams ve Cobb üçlüsünün tamamı 10 reception’ı aşınca 1994’ten bu yana ilk kez bir NFL takımın üç farklı receiever’ı bir karşılaşmayı en az 10’ar pas yakalayarak tamamlamış oldu.

Sahadaki oyunu daha çok bu üçlünün etrafında kuran Packers’ta, takımın yıldızı Jordy Nelson ise karşılaşma boyunca oldukça etkisiz kaldı ve Aaron Rodgers tarafından yalnızca dört kez hedef olarak seçilen Nelson, bu paslardan da sadece birini yakalayabildi.

Chicago Bears’ta ise eski dost Julius Peppers’tan aldığı darbe sonucu kolu kırılan quarterback Brian Hoyer’ın sezonu büyük ihtimalle sona erdi. Böylece bekleneni bir türlü verememesine rağmen yıllardır takımdan yüklü paralar kaldıran Jay Cutler’ın, geçirdiği sakatlıktan dönünce formasını rahatlıkla devralacağı garanti oldu.

Eğer Cutler, önümüzdeki hafta Bears’ın Minnesota Vikings ile oynayacağı zorlu maçta sahalara dönemezse şu an için NFL’in en iyi savunmasına sahip Vikings karşısında Chicago hücumunun lideri Matt Barkley olacak.