Philip Rivers’ın Hall of Famer quarterback Dan Fouts’u geçerek San Diego Chargers tarihinin en çok pas yardına sahip oyun kurucusu olduğu Perşembe Gecesi Futbolu’nda (TNF) Chargers, division rakibi Denver Broncos’u 21-13’lük skorla mağlup ederek içinde bulunduğu bu zor günlerde altın değerinde bir galibiyet aldı.

San Diego ekibi, son Super Bowl şampiyonu Broncos’u alt ederek büyük eleştirilere maruz kalan head koç Mike McCoy’u da olası bir kovulma ihtimalinden kurtardı. Bu karşılaşmadan önce ligde sadece bir galibiyeti bulunan ve bu zamana kadar kaybettiği dört karşılaşmanın üçünde son iki dakikaya galip giren Chargers, bitime saniyeler kala yapılan hatalar sonucu maçlarını kaybedince taraftarların da sabrını fazlasıyla tüketmişti.

Bununla birlikte Chargers, bu sonuçla bir anlamda şeytanın bacağını da kırmış oldu. Nitekim takım, Perşembe akşamından önce Broncos ile oynadığı son 10 karşılaşmanın yalnızca birisinde sahadan galibiyetle ayrılabilmiş AFC Batı Grubu’nda ise oynadığı son 10 karşılaşmanın hiçbirisini kazanamamıştı. Öte yandan, yine aynı grupta 10 maçtır rakiplerini deplasmnada dize getirmeyi başaran Broncos’un bu serisi de böylece son bulmuş oldu.

Karşılaşmanın ardından verdiği demeçte bu konuya dikkat çeken Chargers quarterback’i Philip Rivers da “Son kazandığımız division maçının üzerinden bir hayli zaman geçmişti.” derken “Bu galibiyetteki büyük pay savunmaya aitti, hücumda gerektiği kadarını da ortaya koyunca güzel bir gece geçirdik.” ifadelerini kullandı.

Rivers bu konuda çok da haksız sayılmaz, çünkü en başta hücumun lideri olarak kendisi karşılaşmayı çok iyi istatistiklerle tamamlayamadı ve yalnızca 178 pas yardı ve bir touchdown pasında kaldı. Buna rağmen bu gece, Rivers’ın kariyeri için yine de çok önemli bir ana sahne oldu ve yıldız quarterback, Chargers efsanesi Dan Fouts’un 43.040 yard’lık rekorunu tarihe gömerek San Diego formasıyla en çok pas yardı kazanan oyun kurucu olmayı başardı.

Manti Te’o ve Jason Verrett gibi yıldızlarını sakatlığa kurban veren Chargers savunması ise, Broncos hücumu karşısında beklenmedik derecede iyi bir performans gösterdi. Karşılaşmada göz dolduran çaylak linebacker Jatavis Brown, skorun her an Chargers aleyhine değişebileceği son anlarda önce Broncos quarterback’i Trevor Siemian’ı sack’leyip takip eden down’da da wide receiver Demaryius Thomas’ı fumble’a zorlayarak adeta galibiyetin mimarı oldu.

Bu sonuçla 4-0 başladığı sezonda üst üste ikinci yenilgisini Broncos’ta ise işler sarpa sarmaya devam ediyor. Hatırlayacağınız üzere, geçtiğimiz hafta Atlanta Falcons’a kaybedilen karşılaşmanın ardından hastaneye kaldırılan head koç Gary Kubiak’ın yerine Broncos’un başına geçen özel takım koçu Joe DeCamillis olmuştu ve DeCamillis, birçok eksiği olan Cahrgers karşısında takımını galibiyete taşıyamayarak büyük bir fiyaskoya imza attı. Bu sebeple bu karşılaşmayla şu bir kez daha görüldü ki son şampiyonun, birkaç hafta önce olduğu gibi seri galibiyetler alabilmesi için Kubiak’ın sağlıklı bir şekilde takımın başında yer alması gerekiyor.