Sezon öncesi NFL’in en iyi hücum takımı olarak gösterilen Pittsburgh Steelers, geçtiğimiz hafta Phialadelphia Eagles karşısında üç sayıda kalınca kafalarda soru işaretleri yaratmıştı. Ancak, daha biz o soru işaretlerini dillendiremeden Steelers, savunmanın formda olduğu Kansas City Chiefs’i 43-14’lük skor ile alt ederek Eagles buhranının üzerine de geniş bir sünger çekti.

Maça çok etkili başlayan Steelers, henüz ilk dakikalardan ne kadar istekli olduğunu gösterdi ve yıldız quarterback Ben Roethlisberger önderliğinde çeyreği 22-0 ile kapatarak takım tarihinde ilk çeyreklerde elde edilmiş sayı rekorunu da kırdı. Maçı beş touchdown pası ile noktalayan Roethlisberger, bu çeyrekte attığı 20 yard üstü paslarda 3/4 isabet oranı yakalarken bu üç uzun pasın ikisini de touchdown ile sonuçlandırarak kusursuz bir performans ortaya koydu.

Steelers’ın maç boyunca kaydettiği sayıların yarısından fazlasının geldiği bu çeyrekte Antonio Brown, yakaladığı iki touchdown pasıyla yıldızlaşırken 2015 sezonunun 10. haftasından bu yana oynanan 10 karşılaşmanın beşinde en az iki touchdown pası yakalamış oldu ve inanılması güç bir istatistik elde etti. Bu çeyreğin diğer bir touchdown’u ise NFL’de harikalar yarattığı günleri mumla arayan Darrius Heyward-Bey’e gitti.

Steelers’ın neredeyse tüm hücum oyuncularının parladığı karşılaşmada, dikkat çeken bir isim de üç maçlık cezasından dönen running back Le’Veon Bell’di. Daimi olarak wide receiver pozisyonuna çekilmesi gündemde olan Bell, 144 yard koştuğu karşılaşmada toplam 34 yard’lık beş de pas tuttu. Maçın Steelers adına tek koşu touchdown’u ise DeAngelo Williams’a nasip oldu ve Bell’in yokluğunda üç hafta boyunca takımı sırtlayan veteran oyuncu, garbage time’da koşu touchdown’u gerçekleştirerek sahada fazla kalamadığı maçı “ehven-i şer” bir performansla kapattı.

Sahanın hüsrana uğrayan takımı Kansas City Chiefs’te ise geçtiğimiz hafta New York Jets quarterback’i Ryan Fitzpatick’i altı kez intercept eden savunma, Steelers hücumu karşısında varlık gösteremedi ve defansif back’lerin uzun pas oyunlarında yaşadığı zaaflar farkın bu kadar açılmasına sebep oldu. Öte yandan Chiefs’in maç boyunca kaydettiği 14 sayı da, 36-0’lık skorla açılan dördüncü çeyrekte geldi.