Geçtiğimiz Pazar gecesi oynanan ve Atlanta Falcons’ın Carolina Panthers’ı 48-33 yendiği maçta Falcons’un iki yıldızı, oyun kurucu Matt Ryan ve wide receiver Julio Jones tarihe geçtiler. Ryan, maçı 502 yard pas atarak tamamlarken Jones’da 12 pas yakalayarak tam tamına 300 yard kazandı. Böylece NFL tarihinde ilk defa aynı maç içinde bir oyun kurucu 500 yard barajını geçerken wide receiver’ı da 300 yard sınırına ulaştı.

Geçen hafta New Orleans Saints ile karşılaşan Falcons’da Julio Jones, maçı sadece bir pas ve 16 yard ile kapatarak izleyenleri şaşırtmıştı. Jones’un bu performansının ardından yeni rakip Luke Kuechly liderliğindeki güçlü savunmasıyla Carolina Panthers olunca, Falcons hücumunun zorlanabileceği konuşuluyordu. Ancak geçen haftanın acısını çıkarmaya kararlı olan Jones, Panthers savunmasına çok ağır bir darbe vurdu.

Toplam 12 pas yakalayan Jones, 75 yardlık bir touchdown’a da imza atarak maçı 300 yard ile tamamladı ve Falcons tarihinde bu kategorinin zirvesindeki yerini sağlamlaştırdı. Aynı kategorideki eski rekor, 2014 yılında Green Bay Packers karşısında gösterdiği 259 yard’lık performansıyla yine Jones’a aitti.

Yıldız receiver aynı zamanda, NFL tarihinde de bir maçta 300 yard sınırına ulaşan altıncı oyuncu olmayı başardı. Tecrübeli oyun kurucu Matt Ryan ise maçı 503 yard ve dört touchdown ile tamamladı. Ryan, böylece 2014 yılında Saints’e karşı gösterdiği 448 yardlık performansını geliştirerek Falcons’un rekorlar kitabının zirvesindeki yerini pekiştirdi.

Panthers savunmasının Kuechly önderliğinde ilk önceliğinin koşu hücumunu durdurmak olduğu bilinen bir gerçek. Panthers’ın bu tutkusunu nasıl değerlendireceğini düşünen Falcons hücum koordinatörü Kyle Shanahan, anlaşılan çözümü uzun mesafeli paslar atmakta bulmuş. Böylece Panthers savunması, savunma hattını güçlü tutarken dışarıda savunmacısıyla birebir kalan Falcons receiver’ları yeteneklerini sergiledi. Tabii bunun için hücum hattının oyun kurucuya pas vermesi için gerekli süreyi kazandırması şarttı ve Falcons, hücum hattı da bunu başardı.

Dört maç sonunda sadece San Francisco 49ers’ı yenebilen Panthers’da sezon beklendiği gibi başlamadı. Alınan üç yenilgiye, Cam Newton’un Falcons’a karşı geçirdiği beyin sarsıntısını da eklerseniz Panthers taraftarları ufak çaplı bir telaş yaşayabilir. Ancak önümüzdeki hafta Cam Newton oynamasa bile,kendi evinde Tampa Bay Buccaneers ile karşılaşacak olan Panthers, yedek oyun kurucusu Derek Anderson ilemaçı kazanabilecek güçte.

Diğer taraftan sezona hücum kısmında harika başlayan Falcons’da savunma ise karşı takımları durdurmayı başaramıyor. Önümüzdeki iki hafta sırasıyla Denver Broncos ve Seattle Seahawks ile karşılaşacak olan Falcons, savunmasını güçlendirmeyi başaramazsa sahadan üzülerek ayrılan taraf olabilir.