NFL’de bu hafta sakatlar kervanına katılan son isim, Buffalo Bills wide recevier’ı Sammy Watkins oldu. Buffalo Bills, takımın en önemli oyuncularından birisi olan wide receiver Sammy Watkins’in sakatlar listesine alındığını açıkladı.

Watkins’in sakatlığı minimum sekiz haftada düzeleceği gibi sezonun tamamına da etki edebilir. Geçtiğimiz Mayıs ayında ayağından sakatlanan ve sonrasında ameliyat olan yetenekli oyuncunun bu sakatlığını daha önce Dez Bryant ve Julio Jones da yaşamıştı.

Konu hakkında açıklamada bulunan Bills head koçu Rex Ryan, Watkins’in sakatlığının sezonun büyük bir bölümüne etki edebilme ihtimalinin olduğunu söyledi. 2014 NFL Draft’ında dördüncü sıradan Watkins’i seçebilmek için gelecekteki ilk tur hakkından feragat eden Bills, genç yeteneğinden beklediğini ilk iki sezonda tam anlamıyla alamamıştı. Bu sezonun ilk iki maçında da forma giyen Watkins, 63 yard’lık reception’da kalmış ve takımın, Arizona Cardinals karşısında sürpriz bir galibiyet aldığı son hafta karşılaşmasında da sakatlığı sebebiyle forma giyememişti.

Takım, sakatlığın kesinleşmesinin ardından Watkins’in boşluğu doldurmak için eski Tennessee Titans wide receiver’ı Justin Hunter ile anlaştı. Hunter, geçtiğimiz günlerde Miami Dolphins tarafından serbest bırakılmıştı.

En iyi sezonunu 2014’te Titans ile geçiren Hunter, o sezonu 498 yard ve üç touchdown ile tamamlamıştı. Öte yandan, Sammy Watkins’in yokluğunda Bills’in birinci receiver’ı veteran Greg Salas veya New York Jets maçında cornerback Darrelle Revis’i 84 yardlık touchdown ile tosta çeviren Marquise Goodwin olacak.