Beşinci hafta, “Pazartesi Gecesi Futbolu”nda Carolina Panthers’ı kendi evinde yenerek önemli bir başarıya imza atan Tampa Bay Buccaneers’a, running back Charles Sims’den kötü haber geldi. Geçen hafta oynanan Denver Broncos maçında dizinden sakatlanan Sims’in Injured Reserve (IR) listesine alındığı ve en erken sekiz hafta sonra sahalara dönebileceği açıklandı.

Geçtiğimiz sezonun en dikkat çeken isimlerinden birisi, hiç şüphesiz Tampa Bay Buccaneers running back’i Doug Martin olmuştu. 2015 sezonunu 1402 yard ile Adrian Peterson’ın arkasında ikinci bitiren Martin, altı touchdown’a imza atmış ve off-season döneminde Bucs’dan beş yıllık sözleşmeyi kapmıştı. Ancak Martin’in ikinci hafta yaşadığı sakatlık sonrası Charles Sims kapmıştı.

2015 sezonunda daha çok pas hücumlarında forma şansı bulan Sims, takıma faydalı olarak “Acaba Martin’in yerini alabilir mi?” sorularını da akıllara getirmişti. Ancak bu sezon, Martin’in sakatlığından sonraki iki maçta 28 defa top taşıyan Sims, sadece 83 yard kazanarak hayal kırıklığı yaratmış ve bir yıldız değil görev adamı olduğu yönündeki iddiaları da haklı çıkarmıştı.

Sims’in yerine Panthers karşısında forma giyen Jacquizz Rodgers ise gösterdiği performansla galibiyetin mimarlarından birisi olarak taraftarların yüreğine bir nebze de olsa su serpti. Maçı 101 yard ile tamamlayan Rodgers, touchdown yapamasa da özellikle maçın sonlarında galibiyeti getiren hücum organizasyonlarının merkezinde yer aldı.

Bucs’ın running back sıralamasında, Doug Martin dönene kadar Rodgers’ın yedeği olarak çaylak Russell Hansbrough görev yapacak. İlk beş maçta sadece iki galibiyet alarak sevenlerini üzen Bucs’ın üst üste galibiyetler koparabilmesi için Doug Martin’in bir an önce geri dönmesi veya Rodgers’ın böyle oynamaya devam etmesi şart. Yoksa gelecek vaat eden oyun kurucu Jameis Winston’ın takımı tek başına sırtlaması zor görünüyor.