Sezon başlamadan önce dizinden sakatlanıp sezonu kapatan Minnesota Vikings oyun kurucusu Teddy Bridgewater, takımını büyük bir çıkmaza sokmuştu. Sonrasında çareyi Philadelphia Eagles’da bulan Vikings, gelecekteki iki draft hakkı (birinci ve dördüncü turlar) karşılığında Sam Bradford’ı kadrosuna katmıştı.

Bradford hamlesi, sezonu idare etmek içindi fakat bazı doktorlardan alınan son bilgiler bu “geçici” sürecin uzayabileceğine işaret ediyor. ESPN’den Adam Schefter’a göre lig doktorları arasında, Bridgewater’ın gelecekteki kariyeri hakkında bile kaygı duyanlar var.

Alınan son rapordaki açıklamalarda genç oyuncunun iyileşme sürecinin Minnesota’da devam ettiği, sakatlığın üzerinden iki ay geçmesinin sonucu olarak Bridgewater’ın gelişme kaydettiği belirtiliyor. Raporun devamında ise Vikings’in gidişattan memnun olduğu açıklanırken ligdeki bazı doktorların ise oyuncunun eskiye döneceğinin herhangi bir garantisi olmadığı iddiasında bulundukları ifade ediliyor.

NFL’de çeşitli takımların doktorluğunu yapmış kıdemli bir sağlık personeli ise konu hakkında “Bridgewater bir daha lige dönmezse bu beni şaşırtmaz. Geçirdiği sakatlık çok kötü. Hatta bir oyuncunun dizinden geçirebileceği daha kötü bir sakatlık olamaz.” demecini verdi.

Öte yandan haberde bahsi geçen doktorların Bridgewater’la yakından çalışan doktorlar olmadığını da belirtelim. Bu nedenle oyuncunun ne gibi bir durumda olduğunu fazla kestiremedikleri için bu görüşler, teorik yorumlamaların ötesine geçemiyor.

Buna rağmen, Bridgewater’ın yaşadığı sakatlık öyle basit bir sakatlık da değil. Özellikle lig genelinde bu tarz spekülasyonların dönmesi de oyuncunun nasıl bir sakatlık yaşadığının göstergesi. Bu da Bridgewater’ın profesyonel kariyerinin tehlikede olduğuna bir işaret. Umarız en kısa sürede kendisini tekrar sahalarda görürüz.