Perşembe Gecesi Futbolu’nda Atlanta Falcons, division rakibi Tampa Bay Buccaneers’ı 48-23 gibi rahat bir skorla mağlup ederek sezonun altıncı galibiyetine ulaştı. Falcons için bu karşılaşmayı özel kılan şey ise Taylor Gabriel, Levine Toilolo ve Patrick DiMarco gibi gözlerden uzak kalmış oyuncuların sahneye çıkıp takımın skor yükünü çekmesi oldu.

Adı şimdiden MVP ödülüyle birlikte anılmaya başlanan quarterback Matt Ryan’ın dört touchdown pasıyla yıldızlaştığı maçta, tecrübeli oyun kurucunun bu dört touchdown pasından üçünü yedek tight end Levine Toilolo, yedek wide receiver Taylor Gabriel ve fullback Patrick DiMarco yakaladı.

Efsane tight end Tony Gonzalez’in emekliliğe ayrılmasını takiben Falcons’ta onun varisi olarak gösterilen Toilolo, beklentilerin altında kalmış ve seneler ilerledikçe forma şansı bulmakta güçlük çekmeye başlamıştı. Falcons ile geride bıraktığımız off-season’da anlaşan Gabriel ise Cleveland Browns ile geçirdiği iki verimsiz sezonun ardından geçtiğimiz hafta Green Bay Packers’a karşı alınan son saniye galibiyetinde yakaladığı 47 yard’lık touchdown pasıyla NFL takipçilerine adını tekrardan hatırlatmıştı.

Her ne kadar ilk 11 oyuncusu olsa da oynadığı pozisyon itibariyle NFL’in en suskun isimlerinden birisi olan DiMarco ise, Bucs’a karşı bir yard’lık touchdown pası yakaladı ve sezonun kendisi adına ilk skorlarını kaydetmeyi başardı.

Öte yandan DiMarco’nun bu touchdown’u ile bu sezon tam 11 farklı Falcons oyuncusu, en az bir touchdown kaydetmiş oldu. Eğer, takıma undrafted olarak katılan ve dün gece NFL kariyerinin ilk maçını oynayan Joshua Perkins de oldukça müsait pozisyonda Ryan’ın attığı pası yakalasaydı bu rakam 12’ye çıkacaktı.

Sadece bu istatistik bile Falcons’ın ne kadar korkutucu bir hücuma sahip olduğunu gösteriyor. Takımın yıldız wide receiver’ı Julio Jones da karşılaşmanın ardından verdiği demeçte bu konuya dikkat çekerek “Şu bir gerçek ki çok ama çok tehlikeli bir hücum takımımız var.” derken “Çaylak tight end’imiz (Austin) Hooper, Gabriel, (Mohammed) Sanu, Toilolo ve daha birçok isim… Bu hücumda herkes üzerine düşenin çok fazlasını yapıyor.” ifadelerini kullandı.

Julio Jones demişken… Bu sezon oynadığı maçlarda istikrarı bir türlü yakalayamayan ve bir hafta 300 yard pas tutup yalnızca bir hafta sonra 30 yard’a dahi ulaşamayan yıldız wide receiver, karşılaşmada 111 yard’lık reception yapıp bir de touchdown pası yakalayarak gecenin en etkili performanslarından birisine imza attı. Bakalım, bu “boom”u (patlama) takiben önümüzdeki hafta kendisinden bir “bust” (fiyasko) daha görecek miyiz?

Öte yandan Falcons, pas oyunlarındaki performansıyla ne kadar öne çıksa da yer hücumunda da hiç fena olmayan işler çıkarmaya devam ediyor. Güçlü Bucs fornt seven’ına karşı Falcons running back’leri toplam 136 yard koşmayı başarırken Devonta Freeman, maç boyunca yaptığı 17 taşımada 77 yard’a ulaşarak karşılaşmayı oldukça verimli bir performans ile noktaladı.

Bu sonuçla Falcons, sezonun altıncı galibiyetine ulaşırken ne kadar etkili bir hücum takımına sahip olduğunu da bir kez daha kanıtlamış oldu. Bu zamana kadar bütün NFL çevresi onlar hakkında “Bu sezon nereye kadar gidebileceklerini konuşmak için daha erken.” diyordu. Buna rağmen Falcons, her hafta kendisine karşı olan bu tarz güvensizlikleri bir bir haksız çıkarttı ve haksız çıkarmaya devam edecekmiş gibi de duruyor.