Sakatlıklardan dolayı bu sezon sadece beş maça ilk 11’de başlayabilen Jay Cutler, büyük ihtimalle Chicago Bears formasıyla son maçını oynadı. Pazar günü oynanan ve New York Giants’ın 22-10 galibiyetiyle biten maçta omuzundan sakatlanan Cutler’ın sezonu kapattığı açıklandı. Bu sezon verdiği paslarda sadece %59 isabet oranı yakalayabilen Cutler, böylece sezonu 1059 yard, dört touchdown ve beş top kaybı ile tamamladı.

Cutler’ın bir önceki sakatlığını atlatmasından hemen önce Brian Hoyer’ın kolunu kırmış olması, Cutler’a alternatif arayan Bears’ı çok zor durumda bırakıyor. Bu yüzden haftaya sahaya üçüncü quarterback’i Matt Barkley ile çıkması beklenen Bears, Barkley’in yedeği olarak da Baltimore Ravens’ın antrenman takımında yer alan David Fales’i transfer etti.

Hücum hattının en önemli oyuncusu Kyle Long’un yokluğuna, yıldız wide receiver Alshon Jeffery’nin üç maç daha cezası ve Cutler’ın da sakatlığı eklenince; şu anda iki galibiyet ve sekiz mağlubiyeti bulunan Bears’in kalan altı maçta sahadan mutlu ayrılması biraz zor görünüyor.

Takımı sırtlayabilecek bir oyun kurucu olmamasına rağmen NFL’in en çok kazanan oyuncularından birisi olan Cutler, performanslarından ziyade pozisyonunun gerektirdiği liderlik vasıflarından yoksun olması sebebiyle eleştiriliyor. Bakalım, bu sezonu takiben Bears tarafından serbest bırakılması beklenen oyun kurucunun sıradaki adresi neresi olacak?