Yedinci haftadaki Cleveland Browns galibiyetinden bu yana oynadığı tüm maçlardan mağlup ayrılan Cincinnati Bengals, bu hafta AJ Green ve Giovani Bernard’ın sakatlıkları ile yıkıldı. Buffalo Bills maçının sonlarına doğru sol dizindeki çapraz bağlarını koparan Bernard’ın sezonu kapadığı kesinleşti.

Yetenekli oyuncu önümüzdeki günlerde ameliyat olacak. Pas oyunlarında çok etkili olabilen Bernard, takım için şüphesiz çok önemliydi. Çok yönlü bir oyuncu olan Bernard, 337’si koşu yard’ı olmak üzere toplamda 673 yard ile takıma önemli katkı sağlamıştı.

Bengals’ı endişeye düşüren bir başka gelişme ise yıldız wide receiver A.J. Green’in bu hafta Buffalo Bills’e kaybedilen maçın ilk dakikalarında sakatlanıp oyunu yarıda bırakmasıydı. Geçtiğimiz gün açıklama yapan Bengals head koçu Marvin Lewis, oyuncunun iyileşme sürecinin kısa olabileceğini söyledi. Sakatlığı çok ciddi olmayan Green, bu hafta Baltimore Ravens ile oynanacak maçta forma giyemeyecek.

Bengals (3-6-1)’lik derecesi ile AFC Kuzey grubunda üçüncü sırada bulunuyor. Bu hafta oynayacakları Baltimore Ravens maçı, takımın playoff yarışında tutunabilmesi açısından önem teşkil ediyor. Ravens, aynı zamanda AFC Kuzey grubunda lider konumda bulunuyor. Bengals, Ravens karşısına bu sezon 964 yard top tutuş ile ligin en iyi receiver performanslarından birisine imza atan Green’den yoksun çıkacak.

Bills mağlubiyeti ile playoff yarışından biraz daha uzaklaşan Bengals, bir diğer sıkıntıyı ise kicker Mike Nugent ile yaşıyor. Bills maçında iki PAT Point After Touchdown) kaçıran Nugent’ın yerine başka bir isim arayan Bengals bu kararından şimdilik vazgeçmiş gibi gözüküyor.

Bengals ile yedinci sezonunu geçiren Nugent, bu sezon son üç maçta üç PAT ve bir de alan golü kaçırmıştı. Konu hakkında açıklama yapan head koç Marvin Lewis, “Mike’a güveniyoruz. Yolumuza devam edeceğiz. Sezonun bu aşamasında bilinmedik bir kicker ile devam etmek istemiyoruz. Mike’ın bu durumu atlatmasına yardımcı olacağız.” ifadelerini kullandı.

Sizce Bengals bu kadar olumsuzluğa rağmen playoff yarışına tutunabilecek mi?