Bu hafta da geçtiğimiz iki hafta gibi Cincinnati Bengals’ın haftası değildi. 23 Ekim’de Cleveland Browns’u yendiğinden beri galibiyet yüzü görmeyen Bengals, dün gece kendi evlerinde sezona 5-5 devam eden Buffalo Bills’e 16-12 yenik düştü.

Karşılaşmada Cincinnati Bengals takımının kicker’ı Mike Nugent iki ekstra sayıyı kaçırdı. Oyun kurucu Andy Dalton’ın iki pası interception ile sonuçlandı ve maçı 57.0 QB reytingi ile bitirdi. Her şeyden kötüsü, Bengals hücum takımının kilit ismi wide receiver A.J. Green maç sırasında, sezonu kapatmasına neden olabileceği söylenen bir hamstring kası sakatlığı geçirdi.

Belki de bu sezon Bengals’ın sezonu değildir. Şu an Bengals’ın playoff’lara ulaşabilmek için en iyi şansları AFC North’un şampiyonu olmak. Şu anki durumlarına bakılırsa bu biraz uç bir umut. Sezonun geride bıraktığımız kısmında üç galibiyet, altı mağlubiyet ve bir de beraberliği olan Bengals, bu sene playoff takımı gibi görünmüyor.

Bu sezona, geçen seneki takım olmadıklarını tekrarlayarak başlayan Bengals, geçen seneden daha disiplinli bir takım olduklarını belirtmekten de geri kalmamıştı. Ancak duruma bakılırsa geçen sene daha başarılı bir takımlardı. Geçen sezon bu noktada, sekiz galibiyet ve iki mağlubiyeti olan 2015 Bengals 12-4 derecesiyle playoff’larda sahaya çıkmıştı.

Cincinnati Bengals, şu an takımlarında neyin yanlış gittiğini çözmeye çalışıyor. Dün gece bunun cevabı neredeyse bütün takımdı. Cincinnati bu haftaya kadar ligin en sağlıklı takımlarından birisiydi. Ancak Buffalo Bills maçında sadece Green’i kaybetmekle kalmadılar. Takımın geri kalanı da maçın geri kalanını devam ettirmekte biraz sıkıntı çektiler.

Bengals safety’si Shawn Williams soyunma odasına gitti ve sahaya geri dönmedi. Maçın ikinci yarısında cornerback Dre Kirkpatrick bir diz sakatlığı geçirip maça devam edemedi. Long snapper Clark Harris, kasığında yaşadığı bir rahatsızlık nedeniyle saha kenarına kadar zar zor yürüdü.

Kicker Mike Nugent ise sağlıklı ama ince bir buz üzerinde ilerliyor. Nugent, Pazar günü maçlarda en az bir ekstra sayıyı kaçıran altı kicker’dan birisiydi ve bir maçta iki ekstra sayı birden kaçıran iki kicker’dan birisiydi. Diğer isim ise New York Giants kicker’ı Robbie Gould idi.

Bengals sezonun başında Nugent’ın sıkıntılı zamanlar yaşaması nedeniyle başka kicker’larla oynamayı da denemişti. Bills maçından sonra sahada başka kicker görmek sürpriz olmaz sanıyoruz. Nugent’ın kaçırdığı ekstra sayılar, Bengals’ın maçın son dakikalarında maçı kazandıracak bir field goal denemesindense son dakika touchdown’ı denemelerinde etkili oldu.

Özetle, dün geceki mağlubiyetlerinin en sıkıntılı kısmı Nugent’ın hataları da olsa, kazanamamalarının tek nedeni olarak gösterilemez. Cincinnati Bengals, maçın her alanında ortalamanın üzerine çıkamadı. Cincinnati için umut dolu günler şimdilik çok uzak görünüyor…